Brankára Muchu chce Stoke City, Lačného zas Celtic

Ján Mucha ml.
Ján Mucha ml. (Autor: Petit Press)
SITA|8. jan 2010 o 12:06

O služby slovenskej brankárskej opory Jána Muchu ml. sa zaujíma tím Premier Leage Stoke City.

VARŠAVA. Hoci nedávne informácie o skúške slovenského reprezentačného futbalového brankára v službách poľského prvoligistu Legia Varšava Jána Muchu ml. v anglickom veľkoklube Arsenal Londýn boli podľa jeho manažéra Jozefa Tokoša úplnou fabuláciou, 27-ročný z Belej nad Cirochou pochádzajúci gólman by predsa len mohol zakotviť na Britských ostrovoch.

Ako informuje poľský internetový portál www.sportowefakty.pl, o služby bývalého brankára Interu Bratislava, Humenného a MŠK Žilina sa zaujíma ďalší účastník Premier League 2009/2010 Stoke City. Vedenie "The Potters" sa totiž údajne chce zbaviť svojej jednotky medzi tromi žrďami, ktorou je Dán Thomas Sörensen.

Najlepšieho gólmana poľskej Orange Ekstraklasy si veľmi cení aj jeho súčasný zamestnávateľ, ktorý mu ponúkol nový kontrakt s ročným príjmom 350-tisíc eur. "Janka Muchu by chcelo vidieť u seba možno 30 európskych mužstiev. Momentálne nemôžem nič konkretizovať. Všetko by malo byť jasnejšie do 14. januára, keď Legia začína so zimnou prípravou na jarnú časť ligy," povedal pre agentúru SITA manažér slovenskej brankárskej reprezentačnej jednotky Jozef Tokoš.

Lačný ešte do Sparty neprestúpil, v hre je stále Celtic

Prestup slovenského futbalového reprezentanta do 21 rokov Miloša Lačného do pražskej Sparty ešte stále nie je istý. O talentovaného útočníka MFK Ružomberok totiž prejavil opäť záujem škótsky veľkoklub Celtic Glasgow.

Ešte v stredu všetko vyzeralo tak, že príchod Lačného do Sparty by mohol byť uzavretý do konca týždňa. Zatiaľ čo tréner pražskej Sparty Jozef Chovanec vyhlásil, že došlo k dohode a slovenský útočník sa k mužstvu pripojí do piatka, hráčov agent zo spoločnosti Sport Invest International Pavel Zíka to dementoval.

"Miloš ešte nikam neprestúpil, stále rokujeme o jeho zmluve. Momentálne je v hre viac variantov," uviedol pre české médiá Zíka. Lačný bol v decembri na niekoľkodňovom teste v škótskom Celtic Parku, kde zanechal dobrý dojem. Tréner Tony Mowbray dokonca dal Lačnému šancu v decembrovom priateľskom zápase proti FC Evertonu (1:1), v ktorom dal futbalista spod Čebraťa jediný gól "katolíkov". "Celtic sa opäť ozval a znovu ho láka. Tento týždeň rozhodne ešte nič neuzavrie ani nepodpíše," dodal Zíka.

Lačný odohral jesennú časť sezóny vo farbách Ružomberka, v zimnom prestupovom termíne, ale takmer s určitosťou zmení dres. "Verím, že som v Celticu zanechal dobrý dojem. Ak dostanem ponuku od Celticu, tak ju určite neodmietnem," cituje Lačného škótsky The Sun.

Nachádzate sa tu:
Domov