Brankár Mucha: Všetko máme vo svojich rukách

SITA|13. okt 2009 o 07:29

Stredajšie stretnutie 3. skupiny európskej časti kvalifikácie o postup na futbalové MS 2010 Poľsko - Slovensko bude špecifické pre všetkých zverencov trénera Vladimíra Weissa st., veď hostia si po ňom môžu zabezpečiť historický postup na svetový šampionát

CHORZÓW/KATOVICE. Stredajšie stretnutie 3. skupiny európskej časti kvalifikácie o postup na futbalové MS 2010 do JAR Poľsko - Slovensko bude špecifické pre všetkých zverencov trénera Vladimíra Weissa st., veď hostia si po ňom môžu zabezpečiť historický postup na svetový šampionát. Pre jedného hráča národného výberu SR však bude mať predsa len ešte o niečo špecifickejší náboj.

Gólman Ján Mucha ml. totiž pôsobí už od roku 2005 v poľskom klube Legia Varšava, takže k stredajšiemu súperovi Slovenska má veľmi blízko.

"Poznám úplne všetkých hráčov, to je na tom to najhoršie. Veľmi som si želal, aby sme rozhodli o našom postupe už doma so Slovinskom a nie v Poľsku. Teraz s tým však už nič nenarobíme. Na sobotňajší zápas sme už všetci zabudli a teraz sa sústredíme len na stredajší duel. Musíme to rozhodnúť v Poľsku, taká je pravda," povedal v rozhovore pre agentúru SITA 26-ročný z Belej nad Cirochou pochádzajúci brankár.

Aktuálna reprezentačná jednotka je presvedčená, že v stredu večer v Chorzówe budú všetci jeho spoluhráči s ním na čele bojovať ako o život.

"Máme všetko vo svojich rukách. Máme na dosah priamy postup na majstrovstvá sveta, takže určite netreba nikoho z nás špeciálne motivovať. Musíme urobiť všetko pre to, aby sme boli úspešní. Treba zvoliť správnu taktiku, využiť ich súčasnú zložitú situáciu a všetky slabiny. Som presvedčený, že máme na to, aby sme domácich zdolali."

Ján Mucha ml. však vie, že Slovákov nečaká na Sliezskom štadióne nič jednoduché. "Domáci majú nové mužstvo aj trénera, budú sa chcieť ukázať a vytiahnuť. Budú hrať o svoju česť a hrdosť. Rozhodne nám nič nedarujú. Poznám trénera Majewského, je veľmi ambiciózny. Viem, že sa chystajú oproti zápasu s Českom aj nejaké zmeny, do bránky by mal ísť skúsený Dudek. Je ťažké odhadovať, čoho sú schopní, keďže obmenili skoro celý káder. Za päť dní je veľmi ťažké zohrať mužstvo. Uvidíme, ako na tom budú," dodal Ján Mucha ml.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»Brankár Mucha: Všetko máme vo svojich rukách