Brankár Mucha: Bol to krásny rok

SITA|16. nov 2010 o 09:11

Slovenský brankár Ján Mucha po vydarenej sezóne vo Varšave prestúpil do Evertonu. V klube je zatiaľ dvojkou, za Slovensko chce však proti Bosne a Hercegovine chytať.

SENEC. Slovenskí futbaloví reprezentanti ukončia kalendárny rok 2010 stredajším prípravným súbojom proti Bosne a Hercegovine.

Uplynulé mesiace boli pre nich veľmi úspešné, v lete nechýbali medzi 32 účastníkmi záverečného turnaja majstrovstiev sveta v Juhoafrickej republike a ani tam sa nestratili a postúpili do osemfinále.

Slováci by tento vydarený rok najradšej zakončili víťazstvom nad balkánskym protivníkom, ktorého si pozvali na bratislavské Pasienky. Rovnako uvažuje aj jasná brankárska jednotka SR Ján Mucha ml.

"Bol to krásny rok, mám z neho veľa spomienok. Prežili sme skutočne množstvo pekných chvíľ. Kiežby bolo takých rokov čo najviac," povedal na pondelňajšom zraze A-mužstva SR v Senci 27-ročný gólman.

Slovenský brankár privítal konfrontáciu s kvalitným bosnianskym tímom: "Majú veľa dobrých hráčov, napríklad z nemeckej ligy. Navyše vo svete už prakticky neexistuje ľahký protivník. My sa budeme snažiť rozlúčiť s týmto rokom dobrou hrou i výsledkom. Myslím si, že presne takýchto náročných súperov treba v príprave vyhľadávať."

Rozdiel medzi Muchom a Howardom? 7 rokov v Evertone

Z Belej nad Cirochou pochádzajúci futbalista prestúpil v lete do anglického FC Everton, kde je od začiatku sezóny v pozícii dvojky za Američanom Timom Howardom. Je však trpezlivý.

"Ja som v klube tri mesiace, Howard sedem rokov. Mám na konte nula zápasov, on viac ako tristo. To je ten rozdiel medzi nami. Každý robí chyby, aj Tim, keďže je na neho vyvíjaný veľký tlak. Ja si celý čas robím poctivo svoju prácu a čakám na šancu. Verím, že čoskoro príde," povedal Ján Mucha.

Mucha sa konkurencie nebojí ani v reprezentácii. Naopak, víta ju. "V žiadnom svojom doterajšom pôsobisku, ani v klube, ani v národnom tíme, som nič nedostal len tak. Konkurencia je úplne prirodzená vec, o pozíciu treba vždy bojovať. Ja tiež nemôžem žiť z toho, čo bolo. Musím sa pozerať dopredu a snažiť sa myslieť pozitívne. Uvidím, či mi dá tréner šancu. V klube nechytávam, preto by som proti Bosne veľmi rád nastúpil."

Bývalý brankár Humenného, Interu Bratislava, Žiliny a poľskej Legie Varšava víta iniciatívu nového prezidenta Slovenského futbalového zväzu (SFZ) Jána Kováčika so znížením cien vstupného na stredajší duel (výkop o 17.00 h) na tri, šesť a deväť eur.

"Teším sa, že dal zväz takéto vstupné a vyšiel ľuďom v ústrety. Verím, že fanúšikovia využijú túto šancu, prídu sa na nás pozrieť a my im za odmenu predvedieme kvalitný výkon," dodal Ján Mucha ml.

Nachádzate sa tu:
Domov