Brankár Kozáčik sníva o Premier League

Matúš Kozáčik
Matúš Kozáčik (Autor: čtk)
SITA|2. okt 2008 o 17:44

24-ročný brankár by rád pôsobil v najkvalitnejšej súťaži sveta.

PRAHA. Člen širšieho kádra slovenskej futbalovej reprezentácie Matúš Kozáčik po ligovej porážke 0:3, ktorú tím z Letnej utrpel v dohrávke 8. kola Gambrinus ligy na štadióne Slovana Liberec, na klubovej stránke www.sparta.cz priznal, že atmosféra v mužstve "rudých" nebola po tomto výprasku práve najlepšia.

Sparta vyhorela v Liberci, hráči to chcú odčiniť

Ale vzhľadom k tomu, že Sparta má nabitý domáci a medzinárodný program a mysľou je už v odvete 1. kola Pohára UEFA s Dinamom Záhreb, na Letnej nemajú kedy riešiť výbuch úradujúceho vicemajstra ligy na severe Čiech.

"Po stretnutí v Liberci sa nálada v mužstve trochu pokazila. Preto všetci veríme, že si ju napravíme dobrým výkonom v Záhrebe a potom neskôr aj v derby so Slaviou," citovala internetová stránka "rudých" www.sparta. cz slová 24-ročného rodáka z Oravy v službách Sparty Praha, ktorý v prvých siedmich kolách dostal iba dva góly.

Aj vďaka tomu Sparte pomohol k piatim výhram a dvom remízam. Odchovanec dolnokubínskeho futbalu, ktorý už ako mladší dorastenec prestúpil do 1. FC Košice, sa v najbližšom ligovom kole dostane do paradoxnej situácie. Po návrate zo Záhrebu ho totiž čaká derby slávnych pražských "S". Takže brankár, ktorý pred piatimi rokmi prišiel z Košíc do Slavie Praha, bude v 9. kole Gambrinus ligy chrániť svätyňu Sparty proti svojim bývalým spoluhráčom.

Blíži sa derby pražských "S"

"Motivácia na toto pražské derby mi určite chýbať nebude," tvrdil mladý brankár, ktorý má na konte jeden medzištátny zápas v slovenskej seniorskej reprezentácii a šesť duelov v mužstve SR do 21 rokov.

"Bude to ťažký a náročný zápas, ale ja pevne verím, že ho zvládneme a vyhráme. Zo Slavie som odišiel preto, lebo som už v klube necítil dôveru v moje schopnosti. Takže z tohto pohľadu je to pre mňa už uzavretá kapitola," konštatoval slovenský legionár, ktorý doteraz v českej najvyššej futbalovej súťaži odchytal 66 majstrovských stretnutí.

Päťdesiat z nich stál v bránke "zošívaných", kde sa v roku 2005 stal brankárskou jednotkou, no o rok neskôr ho z postu tímovej jednotky vytlačil Michal Vorel. Preto ďalších šestnásť duelov medzi troma žrďami pridal vo farbách pražskej Sparty, večného rivala futbalistov z pražského Edenu.

Kozáčikovým vzorom Schmeichel

Angažmán v drese AC Sparta Praha je pre Matúša Kozáčika, ktorého veľkým vzorom je dánsky reprezentant Peter Schmeichel, zatiaľ vrcholom jeho doterajšej kariéry. Ale smelé ambície získať v budúcnosti angažmán v zahraničí však v prípade hráčov jeho kvalít, sú viac ako pravdepodobné.

"Zahraničné súťaže ma samozrejme lákajú, zo všetkého najviac asi anglická liga. Snom každého hráča je zahraničný angažmán a dúfam, že sa ma to bude v budúcnosti tiež týkať," prezradil svoj tajný sen rodák z Dolného Kubína, ktorý sa však v týchto dňoch chce úplne sústrediť na výkony v Sparte. "To, o čom snívam, možno časom naozaj aj príde," pokračoval M. Kozáčik a dodal: "Som rád, že v Sparte chytám a budem pracovať na tom, aby som bol ešte viac zdravo sebavedomejší. Toho nikdy nie je dosť. Pozícia jednotky v klube, akým je Sparta, je však dosť náročná."

Nachádzate sa tu:
Domov