Čaroval a trápil slávnu Barcelonu. Mladík sa za noc stal hviezdou

(Autor: TASR AP / Joan Monfort)
Ivan Mriška|22. jan 2021 o 12:30

Proti gigantovi chytil dva pokutové kopy.

CORNELLA, BRATISLAVA. Futbalisti Barcelony sa v šestnásťfinále Španielskeho pohára poriadne vytrápili. O ich výhre nad treťoligovým tímom Unión Deportiva Cornella muselo rozhodnúť až predĺženie.

Zásluhu na tom mal 21-ročný brankár outsidera Ramon Juan Ramirez, ktorý v riadnom hracom čase zneškodnil dva pokutové kopy.

V živote sa mu to nestalo

Najskôr v prvom polčase vystihol pokus Miralema Pjaniča a po zmene strán výborne zostal stáť pri jedenástke Ousmana Dembélého.

Okrem toho predviedol viacero skvelých zákrokov.

„Nikdy v živote som nechytil dve penalty v jednom zápase. Dokonca ani v rozstrele,“ povedal mladík ôsmeho tímu tretej ligy pre DAZN.

(Autor: TASR AP / Joan Monfort)

Priznal, že to bol jeho životný zápas a pomohlo mu šťastie.

„O jedenástkach sme sa chvíľu bavili s trénerom brankárov. Proti Pjaničovi som skúsil ísť do strany, kde to tradične kope. S Dembélém to bola čistá intuícia. Moja myseľ mi hovorila, aby som zostal v strede,“ priznal španielsky brankár pre tribunnews.com

Sníval o tom celý život

Mladík sa za noc stal hviezdou, jeho zákroky sledujú na sociálnych sieťach fanúšikovia z celého sveta.

„O takomto dni som sníval celý život. Ale nikdy by som nepovedal, že chytím dve penalty Barcelone,“ doplnil.

V predĺžení mala Cornella možnosť vyradiť po Atléticu Madrid aj ďalšieho giganta, Barcelona však už mala kondične navrch.

Najskôr napravil svoje zaváhanie bombou Ousman Dembélé a v poslednej minúte upravil na konečných 2:0 do prázdnej bránky Martin Braithwaite.

„Na jednej strane smútim, ale na druhej som spokojný so svojim výkonom. Vypadnutie ma mrzí, ale po individuálnej stránke to bol pre mňa skvelý deň. Škoda len, že som nemohol stáť proti najlepšiemu hráčovi v histórii, ktorým je Lionel Messi,“ povedal o svojom vzore gólman, ktorý verí, že si raz s Cornellou zahrá La Ligu.

Dres od Ter Stegena

Po životnom výkone mu okrem spoluhráčov blahoželali aj súperi zo slávnej Barcelony. Dokonca ho katalánsky klub podporil aj na svojich sociálnych sieťach.

„Bolo to úžasné, Ter Stegen mi daroval svoj dres. Ďakujem, vážim si to,“ dojato povedal brankár poloamatérskeho tímu, ktorý pre zranenie nosí na hlave prilbu ako kedysi Petr Čech.

Ramirezovi zablahoželal aj tréner FC Barcelona Ronald Koeman. Svoj tím kritizoval.

„Nechápem, ako takíto veľkí hráči nedajú dve penalty. Či to je strach, alebo niečo iné, netuším. Možno je to tým, že sa hrá bez fanúšikov, atmosféry a nie je na nich vyvíjaný tlak,“ uvažoval holandský kouč.

„Pri takýchto situáciách musíme mať chladnú hlavu a dávať góly. Nepremenená penalta je súčasťou futbalu, ale zahodenie dvoch nemôžeme akceptovať,“ uzavrel.


Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Španielsko»Čaroval a trápil slávnu Barcelonu. Mladík sa za noc stal hviezdou