Brankár Halák sa pripojil k reprezentácii

Jaroslav Halák v drese Slovenska.
Jaroslav Halák v drese Slovenska. (Autor: SITA/AP)
SITA|14. feb 2010 o 21:43

Slovenská hokejová reprezentácia už má priamo v dejisku XXI. zimných olympijských hier vo Vancouveri svoju brankársku jednotku.

VANCOUVER.

V nedeľu 14. februára predpoludním miestneho času priletel na vancouverské medzinárodné letisko gólman tímu zámorskej NHL Montreal Canadiens Jaroslav Halák, ktorý by mal byť veľkou oporou národného výberu SR na najsledovanejšom hokejovom podujatí štvorročného obdobia.

"Či budem jednotkou alebo nie, o tom rozhodne tréner. Ak budem chytať, budem veľmi rád a urobím všetko pre to, aby som podal čo najlepšie výkony," povedal bezprostredne po prílete 24-ročný Bratislavčan, ktorý mal predovšetkým v januári v prestížnej profilige oslnivú formu. V bránke Canadiens dostával prednosť pred Careym Priceom a trénerovi sa za dôveru odvďačoval skvelými výkonmi a vychytanými víťazstvami.

Posledný zápas pred olympiádou mu nevyšiel

Sobotňajší posledný duel pred dvojtýždňovou prestávkou v NHL proti Philadelphii (2:6) však Montrealu a ani odchovancovi ružinovského hokeja príliš nevyšiel. Halák inkasoval z úvodných 17 striel až päťkrát a následne odišiel na lavičku.

((halak))

"Určite to nebolo nič príjemné, ale aj to sa stáva. Musím na to čo najrýchlejšie zabudnúť a pripraviť sa na olympijský turnaj," vyhlásil Jaroslav Halák, ktorú bude v najväčšom meste provincie Britská Kolumbia tvoriť brankársku trojičku s Petrom Budajom z Colorado Avalanche a Rastislavom Staňom zo Severstaľu Čerepovec.

Jaroslav Halák si prvýkrát zatrénuje s reprezentačnými spoluhráčmi už v nedeľu popoludní v hale Canada Hockey Place, kde Slováci odohrajú všetky stretnutia na turnaji.

Kuzminovej úspech je skvelý

"Celé to bude predovšetkým o dobre fungujúcom kolektíve. Výkon brankára určite zohrá svoju úlohu, ale všetci musíme ťahať za jeden koniec povrazu," vyhlásil slovenský gólman, ktorý sa o fantastickej zlatej medaile biatlonistky Anastasie Kuzminovej dozvedel až z internetu: "Nesledoval som to naživo, prečítal som si to až neskôr. Je to skvelé a dúfam, že to nebude jediný takýto slovenský úspech na hrách," dodal Halák, ktorý sa z avizovanej trinástky hokejistov pôsobiacich v NHL dostavil do Vancouveru ako prvý.

V nedeľu by mali mužstvo trénera Jána Filca posilniť ešte Andrej Sekera, Miroslav Šatan, Zdeno Chára, Ľubomír Višňovský a tesne po polnoci priletí aj Marián Gáborík. V pondelok 15. februára sa tím skompletizuje príchodom zostávajúcej sedmičky hokejistov, ktorú tvoria Marián Hossa, Tomáš Kopecký, Andrej Meszároš, Milan Jurčina, Michal Handzuš, Pavol Demitra a Peter Budaj.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Olympijské»Brankár Halák sa pripojil k reprezentácii