Preslávili ho sivé tepláky, Király ukončil kariéru vo veku 43 rokov

Gábor Király.
Gábor Király. (Autor: TASR)
SITA|23. máj 2019 o 14:29

Za dvadsaťšesť rokov odohral 882 zápasov.

BUDAPEŠŤ. Maďarský futbalový brankár Gábor Király ukončil profesionálnu kariéru vo veku 43 rokov. Oznámil to tento týždeň na svojej oficiálnej webovej stránke.

"Dvadsaťšesť rokov som bol v 882 zápasoch uprostred javiska futbalového sveta. Teraz chcem vidieť, aký je život za kulisami. Ďakujem futbalu, ktorý ma všetko naučil a urobil zo mňa lepšieho človeka," napísal gólman Király, ktorého preslávili nielen viaceré skvelé zákroky, ale aj neustále nosené ikonické sivé tepláky, v ktorých nastupoval na súťažné stretnutia. Práve preto si vyslúžil prezývku teplákový démon.

Rodák z mesta Szombathely strávil väčšinu kariéry v Nemecku, kde chytal za Herthu Berlín, Bayer 04 Leverkusen či TSV Mnichov 1860. V Anglicku si obliekal dresy tímov Crystal Palace, FC Burnley, či FC Fulham. Kariéru ukončil v tíme, v ktorom vyrastal - Szombathely Haladás.

Za maďarskú reprezentáciu odchytal 108 zápasov a predstavil sa aj na majstrovstvách Európy 2016 vo Francúzsku, kde sa vo veku 40 rokov a 74 dní stal najstarším účastníkom v histórii ME.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Nemecko»Bundesliga»Preslávili ho sivé tepláky, Király ukončil kariéru vo veku 43 rokov