Brankár Budaj sa pripojil k tímu v Halifaxe

Peter Budaj
Peter Budaj (Autor: SITA, AP)
SITA|5. máj 2008 o 08:55

Brankár Colorada Avalanche Peter Budaj priletel v nedeľu krátko pred polnocou do Halifaxu a pripojil sa k slovenskému výberu na svetovom šampionáte v Kanade.

HALIFAX 5. mája (SITA/SZĽH) - Po vybalení batožiny v slovenskej kabíne Metro Centra sa Peter presunul do hotela Marriott, kde bude po zvyšok šampionátu obývať izbu spoločne s ďalším brankárom Karolom Križanom. Naopak, so slovenskou výpravou sa v nedeľu popoludní rozlúčil mladý gólman Július Hudáček, ktorý podvečer odletel z Halifaxu cez Frankfurt a Viedeň domov na Slovensko.

V pondelok dopíše vedenie tímu Budaja na slovenskú súpisku, čím sa naplní maximálny povolený počet hráčov a brankárov (20+3) na úvodnú fázu turnaja. "Bude možné byť dlhšie na ľade?" bola prvá Petrova otázka, keď zistil, že v deň zápasu (večer o 20.15 miestneho času proti Nemecku) je na svetovom šampionáte vždy len 30-minútové rozkorčuľovanie.

Budaj mal menšie problémy s odletom

"Pôvodne som mal pricestovať do Halifaxu skôr, ale lietadlo malo na štartovacej dráhe v Denveri problémy s počítačom a dve hodiny trvalo, kým to opravili. Nestihol som tak prípoj vo Washingtone, no Petrovi Bondrovi sa podarilo cez 'travel agenta' zabezpečiť náhradný spoj. Inak by som priletel až zajtra" povedal krátko po prílete do Halifaxu Peter Budaj, ktorý sa priznal, že po dlhom cestovaní a trojhodinovom časovom posune je trochu unavený.

"S generálnym manažérom reprezentácie Petrom Bondrom som sa osobne stretol začiatkom roka, kedy sme sa rozprávali aj o mojej možnej účasti na svetovom šampionáte. Počas play off ma nekontaktoval, zavolal mi po skončení sezóny. Veľmi dlho som o pozvánke na svetový šampionát neuvažoval. Vážim si ponuku hrať za Slovensko, už dlhšie som nereprezentoval, tak sa teším. Viem, že sú tu výborní brankári Jano Lašák a Karol Križan, viacerých chalanov vo výbere však ešte len budem musieť spoznať," pripomenul gólman Colorada, ktorý sa teší na svoj ďalší zápas s dvojkrížom na hrudi.

"Keď mi dá tréner Šupler dôveru, budem sa snažiť odviesť maximálny výkon pre mužstvo. Opakujem však, tréner má na turnaji ďalších špičkových brankárov a nominácia je plne v jeho kompetencii," dodal na záver Peter Budaj.


Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Reprezentácie»Brankár Budaj sa pripojil k tímu v Halifaxe