Bramborová mení Taliansko za Grécko, upísala sa Olympiakosu

Žiarčanke Ivane Bramborovej sa ako prvej Slovenke podarilo získať taliansky titul.
Žiarčanke Ivane Bramborovej sa ako prvej Slovenke podarilo získať taliansky titul. (Autor: ARCHÍV IVANA BRAMBOROVÁ)
SITA|23. aug 2014 o 12:30

Dvadsaťdeväťročná smečiarka naposledy pôsobila v talianskom klube Nordmeccanica Piacenza

ATÉNY. Slovenská volejbalová reprezentantka Ivana Bramborová bude pokračovať vo svojej kariére v gréckom klube Olympiakos Pireus.

Dvadsaťdeväťročná smečiarka, ktorá naposledy pôsobila v talianskom klube Nordmeccanica Piacenza, sa dohodla na spolupráci s úradujúcim gréckym šampiónom od sezóny 2014/2015.

"Bude to pre mňa po troch rokoch v Taliansku zmena, ale teším sa na nové pôsobisko. V Olympiakose so mnou počítajú do základnej zostavy, čo ma teší. Verím, že nesklamem a budem pre tím platnou posilou," citoval ľavorukú smečiarku oficiálny web Slovenskej volejbalovej federácie (SVF).

Zahrá si Pohár CEV

Bramborová sa v minulej sezóne ako hráčka Piacenzy tešila zo zisku majstrovského titulu v tamojšej najvyššej súťaži Serie A1 a aj z triumfu v Talianskom pohári.

Piacenza bude hrať v nastávajúcej sezóne v základnej E-skupine Ligy majstrov po boku VakifBank Istanbul, RC Cannes a Partizan Vizura Belehrad.

Olympiakos sa predstaví "len" v druhej najprestížnejšej európskej klubovej pohárovej súťaži (Pohár CEV), v ktorom si zmeria sily s belgickým VDK Gent Dames.

"Tím bude mať aj v budúcej sezóne najvyššie ciele, chceme obhájiť majstrovský titul a obstáť čo najlepšie v európskom pohári. Verím, že mojimi výkonmi pomôžem tímu k naplneniu týchto cieľov," uviedla 79-násobná reprezentantka SR.

Hrala tam aj Noseková

Bramborová bude druhou slovenskou hráčkou v Olympiakose, v predminulej sezóne pôsobila v tomto klube smečiarka Martina Noseková.

"Od Mati som si zisťovala informácie o klube a dostala som pozitívne referencie. Už som hovorila aj s trénerom, ktorý má v Grécku veľmi dobré meno. Teším sa aj na typicky búrlivé prostredie. Verím, že sa mi bude dariť a pomôžem tímu k dobrým výsledkom," uzavrela pre svf.sk Ivana Bramborová.

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Volejbal»Bramborová mení Taliansko za Grécko, upísala sa Olympiakosu