Boxerský šampión chystá posledný súboj, potom sa dá na politiku

Manny Pacquiao.
Manny Pacquiao. (Autor: TASR/AP)
SITA|26. okt 2015 o 14:18

Na jar budúceho roka sa Manny Pacquiao postaví posledný raz do ringu.

NEW YORK. Filipínsky boxer Manny Pacquiao má pred sebou posledný súboj vo svojej profesionálnej kariére. Čoskoro 37-ročný "Pac-Man" sa potom chce sústrediť výhradne na politickú dráhu, kandiduje totiž v májových voľbách do filipínskeho senátu.

"Mali sme vážnu debatu. Prezradím, čo mi Manny povedal na ostatnej večeri v New Yorku: ´Dúfam, že v máji ma zvolia za senátora. V takom prípade mi nezostane dostatok priestoru na box. Deviateho apríla bude môj rozlúčkový zápas´," citoval Pacquiaa jeho promotér Bob Arum zo spoločnosti Top Rank.

Správu zverejnil expert Dan Rafael zo serveru ESPN. Špecializovaný portál Bad Left Hook priniesol kvinteto potenciálnych oponentov pre Pacquiaa. Sú to (zoradení podľa pravdepodobnosti, pozn.) Terence Crawford, Amir Khan, Ruslan Provodnikov, Juan Manuel Márquez a Timothy Bradley.

Pacquiao bol jediným boxerom, ktorý bol šampiónom v ôsmich hmotnostných kategóriách. Tento rok zarobil 160 miliónov dolárov. Všetky si pripísal za jediný duel s Floydom Mayweatherom, v ktorom na body prehral.

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Box»Boxerský šampión chystá posledný súboj, potom sa dá na politiku