Youtuber Paul a legendárny Silva sa pred zápasom v boxe dohodli na špeciálnej stávke

Jake Paul.
Jake Paul. (Zdroj: Instagram/jakepaul)
SvetMMA|28. okt 2022 o 16:33

Čaká bojovníkov MMA lepšia budúcnosť?

LAS VEGAS. Keď pred skoro troma rokmi vstupoval do sveta boxu, takmer nikto neočakával, že by sa raz v boxe mohol porovnávať s tými najlepšími zápasníkmi v zmiešaných bojových umeniach.

Youtuber Jake Paul si odvtedy medzi šesťnástimi lanami pripísal päť výhier, naposledy zdolal bývalého päťnásobného šampióna velterovej váhy UFC Tyrona Woodleyho.

Paul je dlhodobo známy tým, že chce v boxe dosiahnuť až na súboj s najlepšími profesionálnymi boxermi sveta.

A aj keď je zatiaľ dvadsaťpäťročná internetová celebrita od toho cieľu ešte ďaleko, už v nedeľu 30. októbra nastúpi do ringu proti legende UFC Andersonovi Silvovi.

Youtuber, ako je to u neho zvykom, sa ďalším zápasom v boxe dohodol so svojím súperom Silvom na zaujímavej stávke.

Pokiaľ s Woodleym išlo o tetovanie, tentokrát zašiel ďalej.

Ak by sa Silvovi v nedeľu podarilo Američana zdolať, nasledovať bude medzi oboma bojovníkmi odveta v kickboxe. Ak zvíťazí Paul, Anderson Silva s ním založí asociáciu pre ochranu práv zápasníkov UFC.

„Ak zvíťazím, tak my dvaja založíme asociáciu na pomoc bojovníkom UFC, aby sa mohli konečne dostať k lepším výplatám a lepšej zdravotnej starostlivosti.

Staneš sa dočasným prezidentom a obaja tak pomôžeme zápasníkom,“ povedal rodák z Ohája, na čo vzápätí dostal súhlasnú odpoveď od Silvu.

Zlepšenie podmienok bojovníkov v najlepšej lige MMA sa nie je pre Paula novou témou, v minulosti už viackrát vyjadril túžbu zastrešiť podobný projekt.

Boxerský duel Paula a Silvu je vypísaný na osem kôl a jeho dejiskom bude aréna Gila River v Glendale.

Nachádzate sa tu:
Domov»MMA»Youtuber Paul a legendárny Silva sa pred zápasom v boxe dohodli na špeciálnej stávke