Hokej vymenil za box. Hossa uspel v premiérovom zápase v ringu

Momo (vľavo) a Marcel Hossa pri vzájomnom staredowne.
Momo (vľavo) a Marcel Hossa pri vzájomnom staredowne. (Zdroj: Fight Night Challenge)
Dávid Lukáč|3. dec 2023 o 00:16

Súboj skončil pred limitom.

BRATISLAVA. Bývalý slovenský hokejový reprezentant Marcel Hossa zaznamenal úspešný debut v boxerskom ringu. V hlavnom zápase turnaja Fight Night Challenge 5 zdolal rapera Romana "Moma" Grigelyho v treťom kole po diskvalifikácii.

Niekdajší hokejový útočník začal box trénovať po konci aktívnej profesionálnej kariéry v roku 2018.

Ešte pred súbojom, ktorý sa uskutočnil na bratislavskom zimnom štadióne Ondreja Nepelu, ho podporil aj bývalý spoluhráč z New York Rangers, legendárny Jaromír Jágr.

"Marcel, je to tu. Tvoj prvý veľký zápas v boxe. Tak nech ti to vyjde. Veľa šťastia," odkázala česká hokejová legenda Hossovi.

Jágrove prianie sa splnilo, Hossa odišiel z ringu víťazne

Niekdajší najlepší strelec ruskej KHL začal súboj aktívne a v prvom kole sa mu súpera podarilo viackrát presne zasiahnuť.

V druhom kole však Momo pridal a komentátori sa zhodli, že ho svojou aktivitou získal na svoju stranu.

V tesnom zápase tak rozhodovalo tretie kolo, v ktorom došlo k nepochopiteľnému skratu zo strany rapera, ktorý vyslal úder po stope od ringového rozhodcu. Ten ho následne diskvalifikoval.

VIDEO: Momo vs. Hossa, rozhodujúci moment zápasu

Za nešportové správanie sa ospravedlnil

Koniec, ktorý si asi málokto predstavoval. Zápas neskončil knokautom, ani bodovým verdiktom, ale diskvalifikáciou.

"Klasicky to pokazili moje emócie, ako vždycky. Stopku som mal počuť. Ospravedlňujem sa za to, že som sa choval nešportovo a ďakujem Marcelovi za zápas," sypal si Momo v ringu popol na hlavu.

Po súboji podotkol, že trénoval celý rok a poďakoval sa za príležitosť, ktorú mu organizácia Fight Night Challenge ponúkla.

Vkročiť do ringu je výzva

Marcel Hossa po zápase priznal, že boxerský duel bol preňho obrovskou výzvou. Predsa len, postaviť sa do ringu chce poriadnu guráž.

Bojový šport, v ktorom je nováčik, váhová kategória do 105 kilogramov, kde padajú tvrdé údery i súper mladší o sedem rokov. S tým všetkým sa 42-ročný hokejový veterán musel vysporiadať.

"Pre mňa som vyhral zápas už tým, že som vstúpil do ringu, bez ohľadu na víťazstvo. Atmosféru som si užil, spoznal som nových ľudí, raperov, ľudí zo šoubiznisu.

Chcel by som poďakovať organizácii Fight Night Challenge, trénerom, kamarátom a všetkým ľudom, čo ma prišli povzbudiť," uviedol Hossa po súboji.

Nachádzate sa tu:
Domov»MMA»Hokej vymenil za box. Hossa uspel v premiérovom zápase v ringu