Dávid porazil Goliáša. Zátorský zdolal o 55 kíl ťažšieho súpera

Vladimír Bilohuščin|27. dec 2022 o 22:54

Rýchlosť zasa raz porazila silu.

BRNO. Dávid proti Goliášovi, asi tak by sa dal nazvať súboj Alexa Cvernu a Michala Zátorského s neuveriteľným váhovým rozdielom 55 kilogramov v prospech českého matadora.

Cverna pritom už pred súbojom jasne deklaroval, že ak bude súper v zápase iba poskakovať a utekať, tak ťažkotonážnik odíde z ringu a nebude bojovať.

Pred samotným duelom bolo jasné, kto bol na papieri favoritom a tak sme mohli byť svedkami veľkého prekvapenia.

Priebeh zápasu

Ako sa dalo očakávať, už úvod naznačil, že pôjde o zápas, ktorý má s klasickým boxom málo spoločné. Na jednej strane Cverna, ktorý bol veľmi statický, nevedel vôbec nachádzať svoj cieľ a zmohol sa na pár uderov.

Na druhej strane Zátorský využival pohyb a rýchlosť a umne triafal súpera. Aj keď to, samozrejme, neboli žiadne údery na ukončenie duelu, táto taktika mohla stačiť na výhru.

V ďalšom priebehu Cverna trocha pridal do kroku, bol to ale zasa Zátorský, ktorý mal viac z hry a dokonca sa na Cvernovej tvári objavila červeň.

Postupom času Zátorský pridával obrátky, pričom dokázal veľmi presne a tvrdo zasahovať súpera. Hlavne pravý hak slávil úspech.

Najväčšie vzrušenie priniesol záver súboja, kedy sa obaja bojovníci pustili do prestrelky, v ktorej ale nepadol knokaut a tak sa zo zaslúženej výhry na body tešil Michal Zátorský.

"Neviem, čo ste čakali, mám za sebou viac ako 220 zápasov. Všetka česť Alexovi, že do toho šiel. Niečo som aj utŕžil, ale všetko je tu v hlave."

"V tých klinčoch som zbieral čas, čiže mi to vyhovovalo. Dajte mi bonus za výkon večera," povedal po zápase Zátorský.



Nachádzate sa tu:
Domov»MMA»Dávid porazil Goliáša. Zátorský zdolal o 55 kíl ťažšieho súpera