Boston padá aj vstáva s Chárom

SITA|12. máj 2009 o 12:11

Po tom, ako hokejisti Bostonu v nedeľu odvrátili prvý mečbal Caroliny v semifinále Východnej konferencie zámorskej NHL (2:3 na zápasy), je jasné, že kľúčovým hráčom "medveďov" ...

BOSTON. Po tom, ako hokejisti Bostonu v nedeľu odvrátili prvý mečbal Caroliny v semifinále Východnej konferencie zámorskej NHL (2:3 na zápasy), je jasné, že kľúčovým hráčom "medveďov" je ich kapitán Zdeno Chára.

V prvom zápase dominoval, keď dokázal "vygumovať" najdôležitejšieho centra "hurikánov" Erica Staala a priviedol svoj tím k víťazstvu, aj keď jeho spoluhráči nepodali optimálny výkon. V druhom zápase vypichli súperi jeho prihrávku pri presilovke, po čom nasledoval brejk a gól Caroliny v oslabení. V oboch zápasoch na ľade súpera nechal Staalovi viac priestoru, zaváhal aj v predĺžení 3. zápasu a rovnako bol na ľade pri víťaznom góle "hurikánov" v nasledujúcom zápase. No v piatom stretnutí série bol opäť späť, keď dominoval nielen v defenzíve (najväčší počet hitov v zápase), ale s dvoma asistenciami a 3 plusovými bodmi aj v útoku.

"Len fakt, že Zdeno hrá, dvíha celý tím," konštatuje tréner Bostonu Claude Julien a dodáva: "Je hráčom, ktorý vytvára veľký rozdiel medzi nami a súperovým tímom. Hrá tvrdo, nielen na Staala a nielen pri fyzických kontaktoch. Dominuje vo všetkých pásmach. Pri Kesselových góloch, pri zastavovaní súperových útokov v strednom pásme, pri získavaní puku, či vytváraní priestoru pre prihrávky Savarda na Kessela do gólových brejkov. Ak hrá dobre, dokáže vytvoriť prevahu pre svoj tím v mnohých herných činnostiach."

O Chárovej cene pre "medveďov" nepochybuje ani jeho spoluhráč Mark Recchi, ktorý v nedeľu tečoval Chárovu strelu na prvý gól Bostonu. "Zdeno je pre nás všetkým. Je bez debaty významnou časťou nášho tímu. Tvrdo drie každý večer a my ho potrebujeme, aby sme hrali tak ako naposledy, " myslí si Recchi a dodáva: "Keď mu ide hra, darí sa aj tímu. Je veľmi súťaživý. Hrá na hrane a my ho presne na to potrebujeme. Očakávame to od neho."

Tridsaťdvaročný trenčiansky rodák, ktorý je nominovaný na Norris Trophy pre najlepšieho obrancu NHL, bude jazýčkom na váhach aj v utorok večer, keď Boston musí v Caroline odvrátiť ďalší mečbal "hurikánov". "Nejdeme tam s pocitom, že nemáme šancu. Ale s tým, že veľmi dobre vieme, že sme ešte nehrali náš najlepší hokej," zakončil tréner Bostonu Julien.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Boston padá aj vstáva s Chárom