Bondra bol mašina na góly. Hossa je legenda, vraví kouč Lotyšov

Bob Hartley ešte ako tréner Calgary Flames.
Bob Hartley ešte ako tréner Calgary Flames. (Autor: TASR/AP)
Juraj Berzedi|5. máj 2017 o 16:31

Hossa patrí so Sakicom a Forsbergom k najlepším hráčom, ktorých som trénoval, hovorí kanadský kouč Bob Hartley.

KOLÍN NAD RÝNOM. Pred dvoma rokmi vyvolal v NHL ošiaľ. Vtedy dvadsaťročný lotyšský hokejista v popularite predčil aj hráčov ako Jonathan Toews, Patrick Kane, Alexander Ovečkin či Sidney Crosby.

Zemgus Girgensons z Buffala Sabres pred All-star zápasom NHL v roku 2015 pobláznil celý hokejový národ.

Vďaka vytrvalým lotyšským fanúšikom získal prostredníctvom internetového hlasovania vyše 1,5 miliónov hlasov, čo bolo najviac spomedzi všetkých hokejistov v NHL.

„Je to trochu trápne, no zároveň zábavné. Viem, že doma v Lotyšsku ma ľudia poznajú, ale nemyslel som si, že to zájde až tak ďaleko. Je to riadne bláznovstvo,“ reagoval mladý Lotyš pre LA Times.

Najväčšou hviezdou je Girgensons

Girgensons bude na majstrovstvách sveta v Kolíne najväčšou hviezdou tímu, s ktorým Slováci odohrajú v nedeľu o 20.15 druhý zápas na turnaji.

Útočník Buffala Sabres je zároveň jediným hráčom z NHL, ktorý posilnil výber kanadského trénera Boba Hartleyho na svetovom šampionáte.

Kostra lotyšského tímu pozostáva tradične z hokejistov Dinama Rigy. Účastník KHL dodal pre potreby reprezentácie desiatich korčuliarov. V českej Extralige pôsobia Roberts Bukarts a Andris Džerinš.

Lotyši vstúpia do turnaja sobotňajším duelom s Dánskom o 12.15. Proti Slovákom nastúpia o deň neskôr vo večerných hodinách.

Tréner Calgary Flames Bob Hartley pózuje s cenou Jack Adams Award pre najlepšieho trénera na slávnostnom galavečere v Las Vegas 24. júna 2015.
Tréner Calgary Flames Bob Hartley pózuje s cenou Jack Adams Award pre najlepšieho trénera na slávnostnom galavečere v Las Vegas 24. júna 2015. (Autor: TASR/AP)

„Slováci budú ťažkým súperom, ale zatiaľ sa sústredíme len na nášho prvého súpera,“ povedal legendárny kanadský tréner Bob Hartley.

V pozícii lotyšského trénera sa predstaví na premiérovom šampionáte.

Bondra bol mašina na góly

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Reprezentácie»Bondra bol mašina na góly. Hossa je legenda, vraví kouč Lotyšov