Bola ako nákladný vlak. Nenasadená Američanka nedala šancu svetovej sedmičke

CoCo Vandeweghová sa teší z postupu do semifinále.
CoCo Vandeweghová sa teší z postupu do semifinále. (Autor: TASR/AP)
Sportnet|24. jan 2017 o 07:39

CoCo Vandeweghová dovolila Garbine Muguruzovej-Blancovej získať iba štyri gemy. Ďalej postúpila aj Venus Williamsová.

AUSTRALIAN OPEN - štvrťfinále:

(celková dotácia 50 miliónov austrálskych dolárov, tvrdý povrch)

CoCo Vandeweghová (USA) - Garbine Muguruzová (Šp.-7) 6:4, 6:0

V. Williamsová (USA-13) - Anastasia Pavľučenkovová (Rus.-24) 6:4, 7:6 (3)

MELBOURNE. Spojené štáty americké majú garantované miesto vo finále ženskej dvojhry na úvodnom grandslamovom turnaji tenisovej sezóny Australian Open.

Prvé dva štvrťfinálové zápasy sa skončili víťazstvami amerických hráčok.

Skúsená Venus Williamsová nasadená ako trinásta zdolala Rusku Anastasiu Pavľučenkovovú (24.) za 107 minút 6:4, 7:6 (3) a CoCo Vandeweghová si v pozícii nenasadenej hráčky nečakane hladko v dvoch setoch poradila s turnajovou sedmičkou Španielkou Garbine Muguruzovou-Blancovou 6:4, 6:0.

Tento zápas trval 83 minút a Vandeweghová prestrieľala renomovanejšiu súperku vo víťazných úderoch jednoznačne 31:14.

Pre dvadsaťpäťročnú newyorskú rodáčku to bude premiéra v semifinále na Majors. Doteraz bola najďalej vo Wimbledone 2015 vo štvrťfinále. V Melbourne z predchádzajúcich piatich účastí v hlavnej súťaži štyrikrát neprešla cez prvé kolo.

"Nebol to môj životný výkon. Necítila som sa až tak dobre, bola som nervózna. Snažila som sa hrať najlepšie. ako viem. V prvom sete som sa pokúšala vyvíjať tlak. Keď ho prehrala, v druhom som bola už ako nákladný vlak," povedala.

"Prekvapilo ma, ako neuveriteľne CoCo zahrala. V minulosti sme spolu bojovali trikrát a nikdy nepredviedla až takúto úroveň. Jej podanie aj údery boli skvelé, nerobila chyby. Bol to poriadne kvalitný výkon," reagovala Muguruzová-Blancová.

Pozrite sa, ako Vandewegheová zdolala Muguruzovú: fotogaléria

24.1.2017

Pre tridsaťšesťročnú Venus Williamsovú to bude prvé štvrťfinále na Australian Open za posledných štrnásť rokov. "Neuspokojím sa s týmto, chcem ísť ešte ďalej. Som nadšená, že som dostala ďalšiu príležitosť hrať," vravela.

"Ešte stále je vo mne veľa toho, čo tomuto odvetviu môžem odovzdať. Cítim, že vo mne zostalo množstvo skvelého tenisu. Keď to vnímate takto, pokračujete. Prečo by nie? Nemám čo stratiť. Doslova," pokračovala Venus Williamsová.

"Myslím si, že som nebola dostatočne svieža na to, aby som priebojnejšie podávala. Vedela som, že musím servovať dobre, lebo súperka je veľmi agresívna na returne a od základnej čiary. Utvárala som na seba tlak pri vlastnom podaní, preto som mala takú nízku percentáž," rekapitulovala Anastasia Pavľučenkovová.

Venus Williamsová oslavuje postup do semifinále.
Venus Williamsová oslavuje postup do semifinále. (Autor: TASR/AP)

Ďalšie dva štvrťfinálové duely sú Karolína Plíšková (ČR-5) - Mirjana Lučičová-Baroniová (Chor.) a Johanna Kontová (V. Brit.-9) - Serena Williamsová (USA-2).

Na rad prídu v utorok.

Utorňajší program štvrťfinále dvojhry žien:

Karolína Plíšková (ČR-5) - Mirjana Lučičová-Baroniová (Chor.)

- bilancia 3:2

Johanna Kontová (V. Brit.-9) - Serena Williamsová (USA-2)

- bilancia 0:0

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Australian Open»Bola ako nákladný vlak. Nenasadená Američanka nedala šancu svetovej sedmičke