Bol som prekvapený, že nás diváci vytlieskali, priznal Cingeľ po prehre so Švajčiarmi

Lukáš Cingeľ (vpravo).
Lukáš Cingeľ (vpravo). (Autor: TASR)
TASR|16. apr 2017 o 00:21

Slovenskí hokejisti nestrelili proti Švajčiarom v Žiline ani jeden gól.

ŽILINA. Slovenských hokejistov v zápase proti Švajčiarsku opäť mrzeli nevyužité šance.

Tak ako vo štvrtok proti rovnakému súperovi v Trenčíne (1:2), nedokázali svoju prevahu vyjadriť efektívnejšie ani v sobotu v Žiline (0:3). Útočníkovi Lukášovi Cingeľovi chýbalo viac trpezlivosti.

Chybou bolo, že chceli útočiť

"Výsledok je krutý, súper využil všetky šance, ktoré sme mu ponúkli. Bolo to podobné ako v Trenčíne, nevyužili sme príležitosti. My sme podľa mňa urobili chybu, že sme stále chceli útočiť, mohli sme byť trpezlivejší," povedal Cingeľ tesne po zápase.

Euro Hockey Challenge:

Slovensko - Švajčiarsko 0:3 (0:0, 0:1, 0:2)

Góly: 38. Hollenstein (Praplan, Genazzi), 56. Herzog (Ambühl, Brunner), 60. Ambühl (Brunner, Paschoud)

Slovensko: Janus - Čajkovský, Graňák, Gernát, J. Mikuš, Čerešňák, Švarný, Šedivý, L. Kozák - Dravecký, Lušňák, L. Hudáček - Kudrna, Cingeľ, M. Bakoš - Hovorka, Suja, M. Bartánus - Svitana, Preisinger, Vandas

Spôsob, ako prekonať súperovho brankára Jonasa Hillera, sa hľadal ťažko: "Neviem, čím to bolo, musíme to stále skúšať a nepoľavovať. Musíme byť pozitívni."

V dvoch zápasoch dali Slováci iba jeden gól, celkovo v piatich odohraných v príprave na majstrovstvá sveta päť. "Nie je to veľa a o niečom to svedčí. Musíme ísť viac do bránky, aj keď to tam bolí," poznamenal útočník pražskej Sparty.

Švajčiari hrali svoj známy systém, postavený na dobrej defenzíve. "Prehusťovali stredné pásmo, dobre korčuľovali a hrali dobre zozadu. V Dánsku sme hrali proti tomuto systému lepšie, preto sme ten náš nezmenili," dodal 24-ročný útočník

Nevie, či dostane šancu

Slovenských hráčov mrzela táto prehra aj kvôli divákom, ktorí si našli cestu na žilinský zimný štadión.

"Atmosféra bola super, bol som prekvapený, že nás diváci vytlieskali aj napriek prehre. Škoda, že sme sa im neodvďačili víťazstvom a nejakými gólmi," priznal Cingeľ.

V ďalšej fáze prípravy čakajú na Slovákov Fíni, zraz budú mať zverenci Zdena Cígera opäť v Bratislave.

"Ak dostanem dôveru, budem vďačný. Ja to teraz neviem posúdiť a nechcem na to veľmi myslieť. Uvidím, či dostanem šancu aj proti Fínom," dodal.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Reprezentácie»Bol som prekvapený, že nás diváci vytlieskali, priznal Cingeľ po prehre so Švajčiarmi