Bokroša v Zlíne strieda Vlach

SITA|30. dec 2007 o 19:06

ZLÍN 30. decembra (SITA) - Slovenský tréner Ernest Bokroš už nie je na lavičke hokejistov Zlína. Kouč, ktorý mužstvo v roku 2004 priviedol k historicky prvému titulu majstra Česka sa sám rozhodol odstúpiť.

Nahradiť by ho mal Rostislav Vlach. Informuje o tom internetová stránka www.idnes.cz. Dôvody sú jasné - neúspešné výsledky, prepad v tabuľke až na predposlednú priečku. "Vyskúšal som všetko, ale výsledky sa nedostavili. Moja rezignácia bola poslednou možnosťou. Myšlienky na odchod som mal už skôr, ale hovoril som si, že nemôžem len tak ujsť. Mesiac som počkal, ale výsledky sa nezlepšili. Tak sme si s vedením sadli a urobil som klasický krok. Všade inde by tréner skončil oveľa skôr. Ja som mal od vedenia obrovskú dôveru," cituje spomínaný server Ernesta Bokroša.

Jeho posledným vystúpením s mužstvom bol nedeľný zápas so Slaviou. Po ňom by malo vedenie predstaviť hráčom nového kormidelníka.

Bokroš bol trénerom Zlína od marca 2003. Hneď vo svojej prvej sezóne s ním získal zlato, keď vo finále zdolal titul obhajujúcu pražskú Slaviu. "Nikdy vo svojej trénerskej kariére som netrénoval lepší tím. Bol to vynikajúci kolektív po športovej i ľudskej stránke. O to ťažšie sa mi odchádza," uzatvára na www.idnes.cz Ernest Bokroš.


Nachádzate sa tu:
Domov