Bokroš opäť nespokojný: Ako keby sme tu hrali bez útoku

Bokroš je spokojný iba s defenzívou a bránkou.
Bokroš je spokojný iba s defenzívou a bránkou. (Autor: SITA/AP)
Sportnet|1. jan 2017 o 08:50

Slovenská dvadsiatka prehrala s Ruskom 0:2 a vo štvrťfinále sa stretne so Švédskom.

Slovenskí mladíci prehrali s Ruskom 0:2 a opäť sa potvrdilo, že najslabším článok tímu je ofenzíva. Napriek tomu, že proti favoritovi sme dostali iba dva góly, tréner Ernest Bokroš je nespokojný.

"Možno sme dosiahli prijateľný výsledok, ale strašne ma mrzí naša ofenzívna sila," povedal podľa RTVS po zápase Bokroš.

Bez útoku

Už v prvom zápase na šampionáte dali Slováci tušiť, že s útokom bude veľký problém. Za celý zápas proti Kanade vystrelili na bránku súpera iba šesťkrát. Proti Rusku to nebolo oveľa lepšie.

Slovensko podľahlo Rusku : fotogaléria

1.1.2017

"Po dvoch tretinách sme mali len 6-7 striel, ako keby sme hrali bez útoku na týchto majstrovstvách sveta. Spokojnosť môže byť iba s defenzívou - brankármi, obrancami a tiež s útočníkmi, čo sa týka defenzívnej činnosti. Smerom dopredu sa však nevieme presadiť," pokračoval Bokroš.

Na záver dodal podobné slová, ako po úspešnom zápase proti Lotyšsku, keď svojich zverencov podrobil kritike napriek výhre zaručujúcej postup do štvrťfinále. "Nedokážeme si vypracovať väčšie šance. Takže spokojnosť z mojej strany nie je."

Švédi nás nechcú podceniť

"Sme favoriti, ale súpera nesmieme podceniť," uviedol pred štvrťfinálovým duelom proti Slovákom švédsky obranca Oliver Kylington na webe denníka Expressen.

"Musíme odohrať naplno celých 60 minút To bola naša hlavná zbraň, vďaka ktorej sme víťazili v skupine. Na štvrťfinálový zápas sa tešíme, sme dobre nastavení z predchádzajúcich vydarených vystúpení," dodal Kyllington.

Švédsky tréner Tomas Montén upozorňuje na náročný prípravný zápas proti Slovákom, v ktorom "tri korunky" až v samom závere otočili skóre z 1:3 na 4:3.

Švédi porazili Čechov 5:2

"My sa budeme pokúšať o góly a oni budú brániť. V príprave s nimi sme to však mali pekelne náročné," vystríha Montén na webe periodika Aftonbladet.

Okrem súboja Slovensko - Švédsko odohrajú na MSJ v Kanade 2. januára aj ďalšie tri štvrťfinálové zápasy. Už od 19.00 h hrajú rovnako v repríze vlaňajších MSJ Dáni proti Rusom, od 23.30 h príde na rad zápas Švajčiarov proti Američanom a od 2.00 h už 3. januára Česi vyzvú domácich Kanaďanov.

Ešte predtým od 17.00 h sa uskutoční prvý súboj o záchrani medzi Lotyšmi a neúspešnými obhajcami zlatých medailí Fínmi.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Reprezentácie»Bokroš opäť nespokojný: Ako keby sme tu hrali bez útoku