Bokroš: Je to ako vysoká škola mládežníckeho hokeja

David Gríger oslavuje gól s Milanom Kolenom.
David Gríger oslavuje gól s Milanom Kolenom. (Autor: SITA/AP)
TASR|30. dec 2013 o 22:20

Slovenskí hokejoví reprezentanti do 20 rokov mali v pondelok na juniorských MS v Malmö na dosah veľkú senzáciu.

MALMÖ. Proti favorizovaným kanadským rovesníkom odohrali výborný zápas, no s nešťastným koncom.

"Chlapci odohrali výborný zápas na hranici svojich možností. Či už ide o súpera typu USA či Kanada, je to ako vysoká škola mládežníckeho hokeja a v nej naši hráči dnes veľmi dobre obstáli," povedal pre stránku hockeyslovakia.sk trénerErnest Bokroš.

[content type="video" source="youtube" id="stjeDU97Dek?list=UUTrV-H_kc60QsDoGaQTSbng" width="600" height="345"][/content]

Slováci dlhé minúty brnkali favoritovi na nervy. Pozornou hrou v defenzíve podporenou spoľahlivým výkonom brankára Samuela Baroša statočne vzdorovali silnému protivníkovi.

Blysla sa prvá presilovková formácia - Dávid Gríger dal po vydarených kombináciách dva góly, Martin Réway jeden. Okrem troch presných zásahov mladíci spod Tatier trikrát opečiatkovali konštrukciu kanadskej bránky.

"Tvrdo sme v tomto zápase bojovali. Boli sme tak blízko k úspechu... Spravili sme však v zlom čase niekoľko veľkých chýb, ktoré nás nakoniec stali víťazstvo," smútil kapitán Milan Kolena.

Ešte v 58. minúte držal jeho tím nerozhodný stav 3:3, Jakub Predajniansky však potom dostal dvojminútový trest za hru vysokou hokejkou a Petan v hre 5 na 4 rozhodol o triumfe favorita.

"Dosť to bolí, je to ešte citlivé. Opäť sme urobili to isté čo s Američanmi, zbytočne sme faulovali. Sami vidíte ako to tieto tímy dokážu využiť. Mohli sme urobiť veľkú senzáciu, ako tu, tak aj na Slovensku. Škoda," uviedol pre osporte.sk Martin Réway, ktorý bol pri všetkých troch góloch našich s bilanciou 1+2.

V doterajších deviatich vzájomných zápasoch s Kanadou vydolovala slovenská dvadsiatka jediný bod - v decembri 1998 v Brandone za bezgólovú remízu.

"Tempo zápasu bolo veľmi vysoké a z takéhoto tempa celkom prirodzene vznikajú aj určité chyby. Tak ako sme dokázali dať Kanade góly v presilovkách, tak sme bohužiaľ aj pri jednom z vylúčení inkasovali rozhodujúci gól. Prehra nás mrzí, ale chlapci zanechali na ľade veľmi dobrý dojem a to je dôležité," zdôraznil Bokroš.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Reprezentácie»Bokroš: Je to ako vysoká škola mládežníckeho hokeja