Pred troma týždňami utrpel infarkt. Zotavenie bojovníka Bellatoru je neisté

Cris Lencioni.
Cris Lencioni. (Autor: Instagram/crissunshinemma)
SvetMMA|29. jún 2023 o 12:40

Jeho stav sa zlepšil, no rekonvalescencia bude náročná.

PORTLAND. Bojovník americkej organizácie Bellator MMA Cris Lencioni, ktorý počas tréningu začiatkom tohto mesiaca utrpel zástavu srdca, už neleží na jednotke intenzívnej starostlivosti.

Stále však zostáva veľa neistoty, pokiaľ ide o jeho zotavenie. Lencioniho manželka Marca prezradila pre MMAFighting.com, že jej manžel dostal srdcový infarkt počas tréningu jiu-jitsu 8. júna. Magnetická rezonancia neskôr odhalila, že v dôsledku srdcového infarktu utrpel aj poškodenie mozgu.

Lencioni síce urobil určitý fyzický pokrok, keď sa usmial a pohol rukou, no kvôli traumatickému poraneniu mozgu zostáva v „stave poruchy vedomia“. V tejto chvíli lekári nedokážu poskytnúť jasnú prognózu jeho uzdravenia.

"Neurológovia v podstate povedali, že musia počkať, kým uvidia, čo dokáže a čo im ukáže," uviedla Marca pre MMAFighting. „Keďže bol veľmi zdravý, keď sa to stalo, a je mladý a športovec, nie sú si istí, čo bude ďalej.

Ak sa však z niečoho takého môže niekto dostať, je to on. Je to bojovník vo všetkých zmysloch – nie je to len v ringu,“ dodala.

Lencioni je aktuálne mimo JIS a lekári ho chcú presunúť do zariadenia dlhodobej starostlivosti v Idahu. Liečba bude ale poriadne drahá.

Podľa Marcy boli len náklady na jeho trojtýždňový pobyt v nemocnici viac ako 300 000 dolárov. Účet GoFundMe spustený v mene Lencioniho vyzbieral v stredu popoludní takmer 35 000 USD z cieľových 250 000 USD.

"Toto prežije len desať percent ľudí a skutočnosť, že sa hýbe a snaží sa robiť to, čo robí... napríklad, dnes sa prvýkrát napil vody," povedala Marca. "Mne ani zdravotným sestrám to nejde do hlavy, je to neuveriteľné."

Cris Lencioni má v profesionálnom MMA skóre 11-3. V Bellatore mal osem zápasov, z ktorých šesť vyhral. Naposledy v apríli porazil Blakea Smitha na turnaji Bellator 294.

Nachádzate sa tu:
Domov»MMA»Pred troma týždňami utrpel infarkt. Zotavenie bojovníka Bellatoru je neisté