Blíži sa bratislavská exhibícia Sampras - Hrbatý

SITA|11. nov 2008 o 15:15

Vstupenky na atraktívny bratislavský exhibičný zápas Peta Samprasa a Dominika Hrbatého stoja od 1990 do 4500 Sk.

BRATISLAVA. Predaná je už polovica.

Úvodný ročník podujatia Tennis Classic organizovaného sesterskými agentúrami B&D Agency a BM Production sa uskutoční v sobotu 29. novembra od 17.00 h v Incheba Expo aréne s kapacitou maximálne 3000 miest. Podrobnosti o jednom z vrcholov domáceho športového i spoločenského roka priblížili na utorňajšej tlačovej besede.

Tridsaťsedemročný držiteľ 14 grandslamových titulov Sampras a sedemnásobný a úradujúci Tenista roka v SR Hrbatý budú bojovať približne od 18.00 h na tvrdom povrchu Taraflex na 2 získané štandardné sety s tajbrejkom vo všetkých. Podujatie pod záštitou europoslankyne a vicežupanky Bratislavského samosprávneho kraja Moniky Flašíkovej - Beňovej otvorí hudobno-tanečno-laserová šou Jump Zone.

Rokovanie so Samprasom bolo zložité

"V minulosti síce u nás hrali Ivan Lendl, Boris Becker či Steffi Grafová, ale pomaly už desať rokov sme tu niečo takéto nemali. Spočiatku sme uvažovali o oslovení štyroch - piatich starších hráčov typu Björna Borga či Johna McEnroa, ale potom sme zvolili takúto cestu. Rokovania s Petom Samprasom, ktorého zastupuje jeho brat a zároveň manažér Gus Sampras, boli veľmi zložité, napokon sme však v apríli a máji dotiahli základné záležitosti a podpísali zmluvu. Teraz už len dolaďujeme detaily programu," uviedol za organizátorov niekdajší tenisový profesionál a momentálne napríklad riaditeľ trnavského challengerového turnaja ATP Roman Šmotlák a dodal:

"Verte, že Sampras má podobných ponúk desiatky, ak nie stovky ročne. O jeho získanie sa usilujú promotéri z celého sveta. Veľmi nás teda teší, že svoj úvodný tohtoročný zápas v Európe absolvuje v Bratislave. Ľudia to možno naplno docenia až neskôr. Považujeme to za niečo naozaj neskutočné. Termínovo nám zahralo do kariet, že Sampras 2. - 7. decembra absolvuje výberový turnaj Masters veteránskej série BlackRock Tour of Champions v londýnskej Royal Albert Hall."

Tenisová legenda v Bratislave deň a pol

Sedemnásobný wimbledonský šampión pôvodne mal stráviť na Slovensku tri dni, ale pre Deň vďakyvzdania to napokon bude len polovica. "Priletí z Los Angeles do Zürichu v piatok 28. novembra pred 16.00 h. Odtiaľ ho prepravíme k nám súkromným jetom. V Bratislave hneď, orientačne o 20.00 h, poskytne priestor médiám a večer pobudne v Olympic Casine v hoteli Radisson SAS Carlton. V piatok už dopoludnia bude mať tlačovú besedu k tomuto podujatiu Dominik Hrbatý." Sampras by mal v sobotu okrem prechádzky po centre mesta aj trénovať v dejisku zápasu, zatiaľ však nie je známe, ako dlho, resp. či pôjde o publiku prístupnú akciu.

"Dominik, som už šesť rokov v tenisovom dôchodku, takže pod tlakom budeš ty ako aktívny hráč. Nemôžeš predsa nechať starého chlapa, aby ťa porazil. Porozprával by som o tom každému," so smiechom uviedol vo svojom posolstve na diaľku pre súpera P. Sampras a dodal: "Dávaj si pozor. Budem nabiehať k sieti po každom podaní. Zároveň však buď ku mne dobrý. Mám pred sebou dlhú cestu za tebou. Nerád by som prehral nejako 2:6, 2:6." Američan vedie v bilancii z "ostrých" vzájomných súbojov 2:1, vrátane úspechu v pamätnom päťsetovom boji v osemfinále Australian Open 1997. Hrbatému sa bude chcieť revanšovať za prehru 6:0, 4:6, 4:6 v rámci düsseldorfského antukového Svetového pohára tímov ATP 2000.

Po bratislavskom dueli obaja aktéri zhodnotia svoje dojmy pred médiami a zamieria na VIP after-party s približne 600 hosťami, improvizovaným kasínom a možno i hudobnou produkciou Karola Kučeru. Súčasťou tejto bodky za exhibíciou bude benefičná dražba predmetov venovaných slovenskými olympijskými víťazmi, hokejistami z NHL či futbalistom Martinom Škrtelom. Výťažok v očakávaných rádoch státisícov korún poputuje do fondu na podporu talentovaných športovcov zo sociálne slabšieho prostredia.

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Blíži sa bratislavská exhibícia Sampras - Hrbatý