Gruzínsko
Gruzínsko
EURO 2024
26.06.2024, Skupina F
2 - 0
1:0
Portugalsko
Portugalsko

Mimoriadna odmena pre Gruzínsko. Miliardár odmenil futbalistov za vysnívané víťazstvo

Radosť futbalistov Gruzínska.
Fotogaléria (27)
Radosť futbalistov Gruzínska. (Autor: TASR/AP)
SITA|27. jún 2024 o 15:39

Niekdajší predseda vlády tiež informoval, že rovnakú sumu venuje reprezentačnému výberu, ak v osemfinále ME vyradí Španielov.

BRATISLAVA. Futbalisti Gruzínska pri svojej premiére na majstrovstvách Európy postúpili zo základnej skupiny do vyraďovacej časti, čo isto nadchlo celú krajinu.

Tento úspech nezostal bez povšimnutia a národný tím dostane mimoriadnu odmenu od niekdajšieho premiéra Bidzinu Ivanišviliho.

Miliardár sa totiž rozhodol, že za postup do osemfinále Eura 2024 mu venuje 30 miliónov lari, čo je v prepočte približne 10 miliónov eur. Informáciu o tom priniesol web bbc.com.

Zverenci francúzskeho trénera Willyho Sagnola sa na ME v Nemecku predstavili v základnej F-skupine a obsadili v nej 3. priečku za Portugalcami a Turkami, no pred Čechmi.

Získali štyri body, keď remizovali s Čechmi 1:1 a zdolali portugalský tím 2:0. A to im stačilo na postup.

Podľa 68-ročného Ivanišviliho futbalisti v stredu večer dosiahli "historické a vysnívané víťazstvo".

Fotogaléria zo zápasu Gruzínsko - Portugalsko na EURO 2024 (skupina F)

Niekdajší predseda vlády tiež informoval, že rovnakú sumu venuje reprezentačnému výberu, ak v osemfinále ME vyradí Španielov.

Bidzina Ivanišvili rozprávkovo zbohatol v deväťdesiatych rokoch minulého storočia, keď po rozpade ZSSR zarobil v bankovníctve, počítačoch aj obchodom s kovmi.

Jeho majetok odhadujú v prepočte na viac ako 4,5 miliardy eur. Premiérom Gruzínska sa stal v roku 2012 a na uvedenom poste zotrval iba 12 mesiacov, stále však má vážny vplyv v miestnych politických kruhoch.

Tabuľka skupiny F na EURO 2024

Z = zápasy, V = Výhry, R = Remízy, P = Prehry, B = Body
Nachádzate sa tu:
Domov»EURO 2024»Mimoriadna odmena pre Gruzínsko. Miliardár odmenil futbalistov za vysnívané víťazstvo