Paulína Fialková nezvládla streľbu v stoji. Finišovala priebežne posledná

Elvira Öbergová.
Elvira Öbergová. (Autor: TASR/AP)
Sportnet|12. jan 2022 o 15:25 (aktualizované 12. jan 2022 o 17:25)

Predbehli ju obe slovenské kolegyne, Ivona Fialková postúpila do stíhacích pretekov.

Svetový pohár v biatlone (Ruhpolding)

Ženy - šprint na 7,5 km:

1.

Elvira Öbergová

Švédsko

19:45,2 min (0)

2.

Marte Olsbu Roeiselandová

Nórsko

+ 21,6 s (0)

3.

Dorothea Wiererová

Taliansko

+ 29,7 s (0)

4.

Dzinara Alimbekavová

Bielorusko

+ 30,2 s (0)

5.

Justine Braisazová-Bouchetová

Francúzsko

+ 40,0 s (1)

6.

Lisa Theresa Hauserová

Rakúsko

+ 42,1 s (0)

48.

Ivona Fialková

Slovensko

+ 2:05 min (2)

77.

Mária Remeňová

Slovensko

+ 2:50 min (1)

90.

Paulína Fialková

Slovensko

+ 3:10 min (4)

RUHPOLDING. Dvadsaťdvaročná Elvira Öbergová zo Švédska triumfovala v stredajšom šprinte v nemeckom stredisku Ruhpolding o 21,6 sekundy pred druhou Martou Olsbu Roeiselandovou. Na pódiu ich doplnila Talianka Dorothea Wiererová (29,7 s).

Na štarte v poslednom šprinte pred ZOH 2022 v Pekingu stáli tri Slovenky - Paulína Fialková, jej sestra Ivona a tiež Mária Remeňová.

ONLINE prenos

ste sledovali na tomto odkaze >>>

Paulína Fialková vyrážala so štartovým číslom 33. Výborne zvládla prvú streľbu, ktorú prešla bez chyby, v stoji však minula až štyrikrát. Do cieľa prišla priebežne posledná, napokon skončila na 90. mieste zo 111 biatlonistiek.

Predbehli ju obe slovenské kolegyne, jej sestra Ivona síce nebodovala, no napokon finišovala v najlepšej šesťdesiatke a zaistila si postup do stíhacích pretekov. Remeňová len s jednou chybou tromfla Paulínu Fialkovú o trinásť miest.

Dvadsaťdvaročná Elvira Öbergová dosiahla tretie individuálne víťazstvo vo Svetovom pohári, tretie v prebiehajúcej sezóne a premiérové v šprinte.

Mladšia zo švédskej sesterskej dvojice predvádzala od úvodu veľmi rýchly beh. Na ležku prišla s tesným náskok pred svojou sestrou Hannou, ktorá však minula jeden terč, i Röiselandovou.

Vybielila všetkých päť terčov a do druhého kola vyrazila s náskokom päť sekúnd pred rovnako čistou Nórkou. Bez problémov zvládla aj druhú položku a osemsekundový náskok po streľbe zvýšila do cieľa na 21,6 s.

Bez chyby zvládli streľbu aj tretia Wiererová, ktorá zdolala o pol sekundy štvrtú Bielorusku Dzinaru Alimbekavovú. Piata skončila s jednou chybou Justine Braisazová-Bouchetová (+40,0 s) a za ňou ďalšie štyri pretekárky s nulou.

"Pre mňa to dnes boli perfektné preteky. Konečne dve nuly v šprinte, doteraz som sa so streľbou v tejto disciplíne trápila. Kľúčová bola ležka, pri stojke sa cítim veľmi sebavedomo. Keď sa mi na prvej položke podarilo trafiť všetkých päť terčov, vedela som, že to môže byť môj deň. V poslednom kole to bol ešte boj, ale som veľmi šťastná, že som vyhrala," povedala víťazka pre oficiálny kanál IBU.

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Biatlon»Paulína Fialková nezvládla streľbu v stoji. Finišovala priebežne posledná