Olsbuová Röiselandová dosiahla jubilejnú výhru, na pódiu ju doplnili Francúzky

Marte Olsbuová Röiselandová.
Marte Olsbuová Röiselandová. (Autor: TASR/AP)
TASR|4. dec 2021 o 13:55 (aktualizované 4. dec 2021 o 14:45)

Štvrté miesto stíhačky v Östersunde obsadila víťazka šprintu.

Svetový pohár v biatlone

Ženy - stíhacie preteky na 10 km:

1.

Marte Olsbuová Röiselandová

Nórsko

32:20,6 min (1 tr. okruh)

2.

Anais Bescondová

Francúzsko

+ 4,8 s (0)

3.

Anais Chevalierová-Bouchetová

Francúzsko

+ 7,0 s (1)

4.

Lisa Theresa Hauserová

Rakúsko

+ 7,9 s (0)

5.

Franziska Preussová

Nemecko

+ 18,8 s (2) 

6.

Hanna Öbergová

Švédsko

+ 22,2 s (3)

ÖSTERSUND. Nórska biatlonistka Marte Olsbuová Röiselandová zvíťazila v sobotňajších stíhacích pretekoch na 10 km v rámci 2. kola Svetového pohára. Vo švédskom Östersunde sa odpútala v záverečnom kole a do cieľa prišla v čase 32:20,6 min.

Na druhom a treťom mieste finišovali Francúzky Anais Bescondová (+4,8 s) a Anais Chevalierová-Bouchetová (+7,0 s). Štvrté miesto obsadila víťazka šprintu Lisa Theresa Hauserová.

Dvadsaťsedemročná Rakúšanka odštartovala s náskokom 12,5 sekundy pred domácou Elvirou Öbergovou a 14,4 s pred Bieloruskou Hannou Solovou. Súperky sa na ňu síce dotiahli už po prvej položke, no Hauserová strieľala čisto a tak sa držala na čele.

Po prvej stojke mala náskok 19,2 sekundy pred Francúzskou Chevalierovou-Bouchetovou, no na záverečnú položku prišla rakúska biatlonistka spoločne s piatimi prenasledovateľkami. Opäť zastrieľala čisto a do posledného kola vyrazila spolu s Francúzkami Chevalierovou-Bouchetovou, Bescondovou a Olsbuovou Röiselandovou.

Nórska reprezentantka predviedla v záverečnom kole najrýchlejší beh a čoskoro si vypracovala mierny náskok pred súperkami. Ten si udržala až do cieľa a pripísala si jubilejné desiate individuálne víťazstvo vo Svetovom pohári.

Stíhačku v Östersunde vyhrala aj v marci vo finále vlaňajšej sezóny. Na druhom mieste finišovala Bescondová pred Chevalierovou-Bouchetovou.

"Boli to ťažké preteky, pred poslednou streľbou nás tam bolo sedem, ktoré sme mohli vyhrať. Musela som sa sústrediť na to, čo dokážem spraviť ja, vypla som hlavu a proste som strieľala," povedala víťazka.

Na čele celkového poradia sa udržala Hauserová, ktorá má deväťbodový náskok pred druhou Olsbuovou Röiselandovou. Tretia je Bieloruska Dzinara Alimbekavová.

Slovenky v pretekoch neštartovali.

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Biatlon»Olsbuová Röiselandová dosiahla jubilejnú výhru, na pódiu ju doplnili Francúzky