Nie je to iba o Borguľovi. O pódium bojoval ďalší slovenský biatlonista

Na snímke je slovenský biatlonista Šimon Adamov.
Na snímke je slovenský biatlonista Šimon Adamov. (Autor: Soňa Niková)
Sportnet|10. dec 2023 o 15:45

Šimonovi Adamovovi chýbalo necelých osem sekúnd.

POKLJUKA. Na pretekoch Svetového pohára v rakúskom Hochfilzene nedokázalo Slovensko zložiť štvorčlennú mužskú biatlonovú štafetu.

Po konci kariéry Mateja Kazára či ešte predtým Pavla Hurajta nezažíva slovenský mužský biatlon ideálne obdobie, no zdá sa, že mu svitá na lepšie časy.

Na pretekoch juniorského IBU Cupu vyhral v sobotu rýchlostné preteky Jakub Borguľa a o deň neskôr sa skvelým výkonom zaskvel aj Šimon Adamov.

V jeho prípade síce platí, že beh je lepší ako streľba, no napriek tomu skončil Adamov vo vytrvalostných pretekoch na 15 km na skvelom štvrtom mieste.

V Pokljuke chyboval iba pri druhej streleckej položke, ktorá pre neho znamenala dve trestné minúty. Ďalšie tri položky však dokázal vybieliť a napokon ho od tretieho Ukrajinca Vladislava Čyčara delilo 7,7 sekundy.

Jakub Borguľa obsadil v konkurencii 146 pretekárov desiate miesto, pričom v porovnaní s Adamovom spravil na strelnici o jednu chybu viac.

Borguľa mohol po triumfe v šprinte získať ďalšiu pódiovú priečku, ale chyba pri záverečnej streľbe v stoji ho odsunula na koniec elitnej desiatky.

Z víťazstva sa tešil Talian Nicolo Betemps, ktorý neurobil ani jednu streleckú chybu, rovnako ako druhý reprezentant Estónska Ramses Tiislar.

V pretekoch sa predstavili až štyria Slováci. Sebastián Ilavský obsadil po troch chybách na strelnici 47. miesto, Bruno Melicher skončil na 74. pozícii.

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Biatlon»Nie je to iba o Borguľovi. O pódium bojoval ďalší slovenský biatlonista