Nečakal som to, priznal. Borguľa sa teší z ďalšieho cenného víťazstva

Jakub Borguľa ovládol šprint v rámci juniorského IBU Cupu.
Jakub Borguľa ovládol šprint v rámci juniorského IBU Cupu. (Autor: Soňa Niková)
Sportnet|9. dec 2023 o 20:15

Je zároveň lídrom celkového poradia.

POKLJUKA. Talentovaný slovenský biatlonista Jakub Borguľa sa stal víťazom rýchlostných pretekov na 10 km v rámci juniorského IBU Cupu. 

V Pokljuke minul iba jeden terč pri streľbe v stoji a napokon bol o 10,8 sekundy rýchlejší než Nemec Linus Kesper, ktorý bol na strelnici stopercentný. 

Borguľa ťažil najmä z kvalitného bežeckého výkonu. Z celého štartového poľa mal lepší bežecký čas len Rakúšan Fabian Müllauer, ktorého však tri minuté terče odsunuli na nepopulárne 4. miesto. 

"Išlo sa mi veľmi dobre, lyže poslúchali. Mám rád tieto trate a myslím si, že mi vyhovujú, pretože je tu veľa strmých kopcov a zjazdov. 

Vyhovuje mi aj strelnica, keďže sa pred ňou ide dlho dolu kopcom. Všetci sú vydýchaní a potom dobre strieľajú, takže si to treba postrážiť, pretože aj jedna rana mimo je niekedy veľa," povedal Borguľa. 

"Doma som sa chválil, že bude takéto umiestnenie, ale úprimne som to nečakal. Myslím si, že reálne sa viem umiestniť do 10. miesta, čo je super výsledok, ale až takýto dobrý výsledok som nečakal," dodal pre slovenskybiatlon.sk. 

VIDEO: Radosť Jakuba Borguľu /zdroj: slovenskybiatlon.sk/

Keďže išlo o prvé z trinástich pretekov v rámci juniorského IBU Cupu, 19-ročný slovenský reprezentant je s 90 bodmi na čele celkovej klasifikácie. 

Svoje konto si bude môcť v slovinskom stredisku vylepšiť v nedeľu, kedy sú na programe vytrvalostné preteky na 15 km. Borguľa sa vydá na trať o 13:40 h. 

Spolu s ním budú v akcii aj ďalší traja Slováci - Sebastián Ilavský, Bruno Melicher a Šimon Adamov. Z nich sa najviac darilo v šprinte Adamovi, ktorý skončil na 38. mieste napriek tomu, že netrafil polovicu terčov. 

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Biatlon»Nečakal som to, priznal. Borguľa sa teší z ďalšieho cenného víťazstva