Bernd a Reiner Metheovci: Rozhodcovské dvojičky

(Autor: STEINDY)
Sportnet|18. nov 2011 o 18:00

Nemecké i medzinárodné hádzanárske spoločenstvo prišlo o skvelú rozhodcovskú dvojicu.

Jednovaječné dvojičky a nemecká hádzanárska dvojica Bernd Methe a Reiner Methe (1. 6. 1964 - 11. 11. 2011) boli na ceste do Balingenu, kde mali pískať bundesligový hádzanársky zápas proti SC Magdeburg. Tri jedenástky, 11. 11. ´11, deň, ktorý si mnohí rezervovali na sobáše, bol pre Metheovcov osudný.

Na ceste B 463 o pol piatej popoludní prešli na rovnej a prehľadnej ceste so svojím mercedesom do protismeru a v plnej rýchlosti vleteli pod nákladiak s prívesom.

Sympatickí 47-roční športovci patrili k Hessenskému hádzanárskemu zväzu a rozhodcami boli od roku 1987. Od roku 1993 sa dostali do kádra Nemeckého hádzanárskeho zväzu a o dva roky neskôr do jeho áčka. Spolu odpískali 670 bundesligových zápasov.

Od roku 1998, keď sa Metheovci dostali do kádra Európskej (EHF) - a Medzinárodnej hádzanárskej federácie (IHF), odpískali spolu 206 medzinárodných stretnutí.

Ako rozhodcovská dvojica boli nasadení aj na majstrovstvách sveta mužov v hádzanej v Nemecku v roku 2007 a pískali aj na majstrovstvách Európy 2010 v Rakúsku.

Azda to možno považovať za uznanie ich rozhodcovských kvalít, že ich EHF nominovala na finále Chorvátsko proti Francúzsku.

O tomto zápase svetový hádzanár a francúzsky majster sveta Nikola Karabatic povedal: „Bol to náročný zápas plný emócií. Ale Metheovci boli super, rozhodovali s veľkým pokojom. Ešte aj po zápase sa dalo s nimi pozhovárať i zasmiať sa.“

V roku 2009 hodnotili manažéri klubov hádzanárskej bundesligy rozhodcov a za najlepšiu rozhodcovskú dvojicu v sezóne 2008/09 vybrali dvojičky Bernda a Rainera. Tento titul obhájili aj v sezóne 2009/10.

Oliver Roggisch, označovaný za agresívneho hádzanára, ktorý nebol veľkým priateľom rozhodcov, bol po správe o úmrtí šokovaný: „S Metheovcami som si rozumel. Ak niekto vedel s hráčmi férovo a čestne komunikovať, tak to boli oni dvaja. Boli to skvelí ľudia.“

V nedeľu 20. 11. mali pískať ženskú Ligu majstrov a v decembri na majstrovstvách sveta žien v Brazílii.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Hádzaná»Bernd a Reiner Metheovci: Rozhodcovské dvojičky