Berlusconi chce, aby Ronaldo zostal v AC Miláno

SITA|4. mar 2008 o 21:06

MILÁNO 4. marca (SITA, AFP) - Majiteľ talianskeho futbalového veľkoklubu AC Miláno Silvio Berlusconi potvrdil, že brazílsky útočník Ronaldo by mal aj naďalej zostať v tíme "rosso-neri". Trojnásobný najlepší ...

MILÁNO 4. marca (SITA, AFP) - Majiteľ talianskeho futbalového veľkoklubu AC Miláno Silvio Berlusconi potvrdil, že brazílsky útočník Ronaldo by mal aj naďalej zostať v tíme "rosso-neri". Trojnásobný najlepší futbalista planéty je momentálne zranený a jeho predpokladaný návrat na trávniky sa odhaduje až v roku 2009. Ronaldovi vyprší súčasný kontrakt s AC v júni tohto roku, ale Berlusconi sa vyjadril, že by ho rád videl vo farbách svojho klubu aj v nasledujúcej sezóne.

"Podľa môjho názoru Ronaldo zostane v Miláne. Ešte stále je pomerne mladý, má 31 rokov a futbal na vrcholovej úrovni sa dá hrať oveľa dlhšie. Pozrite sa na Maldiniho, ktorý má 39 rokov," povedal majiteľ milánskeho klubu. Ronaldovi kritici však tvrdia, že Brazílčan už má najlepšiu časť kariéry za sebou. V čase, keď opäť vybehne na trávnik bude mať 32 rokov a kritikom sa tiež nepáči jeho nadváha a fakt, že nedokáže odohrať celých 90 minút v plnom nasadení. Berlusconi sa snaží napodobniť hviezdny švédsky trojzáprah z 50. rokov minulého storočia (Gunnar Gren, Nils Lidholm, Gunnar Nordahl) alebo holandské trio z prelomu 80. a 90. rokov (Frank Rijkaard, Ruud Gullit, Marco van Basten). Zatiaľ sa mu to však nedarí, keďže Ronaldo, ktorý by mal na hrote útoku doplniť brazílsku dvojicu Kaká a Pato je zranený. Bývalého futbalistu FC Barcelona, Interu Miláno a Realu Madrid by mohol nahradiť jeho krajan Adriano, ktorý je momentálne na hosťovaní z Interu Miláno v brazílskej najvyššej futbalovej súťaži.


Nachádzate sa tu:
Domov