Berdych si vybojoval účasť v Londýne, Raonic vyradil Federera

Český tenista Tomáš Berdych odvracia loptičku vo štvrťfinálovom  zápase turnaja série Masters v Paríži proti Juhoarfričanovi Kevinovi Andersonovi.
Český tenista Tomáš Berdych odvracia loptičku vo štvrťfinálovom zápase turnaja série Masters v Paríži proti Juhoarfričanovi Kevinovi Andersonovi. (Autor: TASR/AP)
SITA|31. okt 2014 o 16:58

Jednotka Novak Djokovič vyradil osmičku Andyho Murrayho vo dvoch setoch.

PARÍŽ. Český tenista Tomáš Berdych je šiestym istým účastníkom dvojhry na koncosezónnom šampionáte ATP World Tour Finals v Londýne (9. - 16. novembra).

Právo štartu si vybojoval piatkovým štvrťfinálovým triumfom 6:7 (4), 6:4, 6:4 nad Juhoafričanom Kevinom Andersonom na podujatí ATP World Tour Masters 1000 v Paríži-Bercy. V rozhodujúcom sete predviedol obrat z 1:3.

Dvadsaťdeväťročný rodák z Valašského Meziříčí Berdych si zahrá medzi elitou piaty raz, a to bez prerušenia. V sezóne 2011 bol v semifinále Masters, prehral v ňom s Francúzom Jo-Wilfriedom Tsongom.

Už dávnejšie je známe, že na harde v hale O2 Arena budú hrať Srb Novak Djokovič, Švajčiari Roger Federer a Stan Wawrinka, Chorvát Marin Čilič a domáci Andy Murray.

O zostávajúce dve miestenky bojujú Japonec Kei Nišikori, Španiel David Ferrer a Kanaďan Milos Raonic.

Na turnaji skončil vo štvrťfinále hráč číslo dva Roger Federer zo Švajčiarska, ktorému stop vystavil Kanaďan Milos Raonic. Turnajová sedmička zdolala Švajčiara v dvoch setoch 7:6 a 7:5.

Jednotka Novak Djokovič zo Srbska tiež nebude chýbať v semifinále, keď vyradil osmičku Andyho Murrayho vo dvoch setoch.

štvrťfinále ATP v Paríži

Tomáš Berdych (5-ČR) - Kevin Anderson (14-JAR) 6:7 (4), 6:4, 6:4, Milos Raonic (7-Kan.) - Roger Federer (2-Švaj.) 7:6 (5), 7:5, Novak Djokovič (1-Srb.) - Andy Murray (8-V.Brit.) 7:5, 6:2, Kei Nišikori (6-Jap.) - David Ferrer (4-Šp.) 3:6, 7:6 (5), 6:4

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Berdych si vybojoval účasť v Londýne, Raonic vyradil Federera