Benzema chce odísť z Lyonu do väčšieho klubu

TASR|15. nov 2008 o 16:13

Francúzsky futbalový útočník Karim Benzema chce po sezóne opustiť Lyon a vo svojej kariére by rád pokračoval v niektorom z ...

LYON. Francúzsky futbalový útočník Karim Benzema chce po sezóne opustiť Lyon a vo svojej kariére by rád pokračoval v niektorom z veľkých klubov v Anglicku, alebo v Taliansku. Dvadsaťročný zakončovateľ sa v krátkej budúcnosti plánuje stretnúť s prezidentom lyonského klubu Jeanom-Michelom Aulasom, aby s ním diskutoval na túto tému.

O Benzemu prejavilo už v lete záujem viacero európskych gigantov ako Real Madrid, Barcelona, Manchester United, či AC Miláno. Lyon chcel za neho 100 miliónov eur. "Teší ma záujem veľkých klubov a rád by som v jednom z nich hral. Mám rád Španielsko, ale láka ma aj Manchester, či Miláno. Chcem hrať medzi najlepšími hráčmi sveta," povedal Benzema pre L'Equipe TV.

V minulej sezóne strelil hráč s alžírskymi koreňmi viac ako 30 gólov vo všetkých súťažiach a pred víkendovým kolom napol v tomto ročníku v štrnástich dueloch súperovu sieť osemkrát. Tréner Claude Puel ho však zopár zápasov vynechal zo zostavy, čo sa mu nepáči. Aj preto sa chce stretnúť s prezidentom klubu a prediskutovať s ním svoju budúcnosť a transferovú hodnotu.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Ďalšie súťaže»Benzema chce odísť z Lyonu do väčšieho klubu