Bednář dostal vyhadzov za drogy

SITA|17. máj 2009 o 15:21

Vedenie anglického prvoligového futbalového klubu West Bromwich Albion vyradilo z kádra českého útočníka Romana Bednářa.

LONDÝN.

Útočníka českej reprezentácie vyfotili reportéri britského denníka News of the World počas nákupu drog. Spoluhráč Slováka Marka Čecha v birminghamskom mužstve si kúpil kokaín a marihuanu od dílera v hodnote 420 britských libier. "Romana Bednářa sme dočasne suspendovali. Jeho ďalší osud záleží od vývoja vyšetrovania celej udalosti," uvádza sa na oficiálnej stránke WBA.

Podľa informácií českej agentúry Mediafax si 26-ročný zakončovateľ zaobstaral drogy priamo pred svojím domom len niekoľko hodín po výhre 3:1 nad Wigan Athletic v zápase 36. kola Premier League 2008/09. O tri dni neskôr preberala ďalšiu "dodávku" jeho priateľka.

Bednář však razantne odmieta obvinenia, že drogy boli určené pre jeho vlastnú spotrebu. "Nebolo to pre mňa, kupoval som to pre kamaráta," uviedol útočník, ktorý do birminghamského mužstva prišiel v auguste 2007 zo škótskeho klubu Hearts za 2,3 milióna britských libier. Bednář na svoju obhajobu uvádza, že v priebehu posledného roka absolvoval tri antidopingové testy a všetky mali negatívny výsledok.

"Som čistý," jednoznačne vyhlásil strelec šiestich gólov v tejto sezóne najvyššej anglickej súťaže. Celú situáciu komentovala aj priateľka 26-ročného útočníka. "Roman nie je taký typ človeka. Chápem, že tomu môže niekto veriť, ale on si drogy nekupoval pre seba," cituje ďalej Mediafax slová Bednářovej

Samotný predajca zakázaných látok však pre News of the World vyhlásil: "Neverili sme, že bude taký ústretový, čakali sme z jeho strany väčšiu diskrétnosť. V celej tej oblasti žije niekoľko futbalistov a on je tam pomerne známou osobou. Zvyčajne predávame gram kokaínu za 40 libier, ale Romanovi sme účtovali 60 alebo 80. Vieme, že si to môže dovoliť a nebude sa sťažovať."

Konkrétne si český útočník kúpil päť gramov kokaínu v hodnote 400 libier a bližšie nešpecifikované množstvo marihuany za 20 libier. V prípade dokázania užívania zakázaných látok mu hrozí dlhodobý zákaz futbalovej činnosti a "mastná" pokuta.

Nachádzate sa tu:
Domov