Beckovi chýba jedno miesto na priamu účasť na Australian Open

(Autor: SITA/AP)
SITA|8. dec 2011 o 07:57

Slovenský tenista sa nezmestil priamo do hlavnej súťaže januárovho grandslamu.

MELBOURNE. Slovenský tenista Karol Beck, 101. vo svetovom rebríčku ATP, sa predbežne nezmestil priamo do hlavnej súťaže dvojhry na Australian Open v Melbourne (16. - 29. januára). Z ďalších Slovákov figuruje Lukáš Lacko ako 12. pod hranicou a Martin Kližan je 17. čakateľom.

Vyplýva to zo zoznamu prihlásených, na ktorom figurujú "nad čiarou" aj Nemec Benjamin Becker, Čiľan Fernando González, Nemec Tommy Haas a Francúz Paul-Henri Mathieu - momentálne síce reálne nemajú postačujúce umiestnenie v rebríčku, ale uplatnili si tzv. chránený renking. Znamená to, že "cut" sa posunul zo štandardnej hodnoty 104 (pribudnú 8 držitelia voľnej karty a 16 kvalifikanti) na číslo 100.

Zvolenský rodák Beck sa napriek tomu s maximálnou pravdepodobnosťou vyhne kvalifikácii vďaka stornám účasti niektorých hráčov. Stačí mu totiž jedna absencia, pričom napríklad Švéd Robin Söderling prostredníctvom svojej agentky v stredu predznamenal, že na južnej pologuli nebude hrať, zatiaľ sa však oficiálne nachádza medzi adeptmi.

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Beckovi chýba jedno miesto na priamu účasť na Australian Open