Beckenbauer: Taliani nás paralyzovali

TASR|29. jún 2012 o 09:48

Futbalový odborník Franz Beckenbauer neskrýval sklamanie po štvrtkovom semifinálovom zápase EURO 2012, v ktorom Taliani ukončili nemecký sen o štvrtom európskom titule.

BERLÍN. Legendárny cisár Franz kritizoval najmä výkon jeho krajanov v prvom polčase stretnutia na Národnom štadióne vo Varšave, no nepozdávala sa mu ani zvolená taktika.

Nemci usadli na európsky trón v rokoch 1972, 1980 a naposledy v 1996. "Myslel som, že po 16 rokoch od triumfu na ME 1996 v Anglicku, sme opäť pripravení získať titul. V prvom polčase proti Taliansku akoby však hrala úplne iná jedenástka ako dovtedy na šampionáte. Ten výkon je pre mňa záhadou," cituje priekopníka na poste libera nemecký denník Bild.

"Taliani boli všade, odviedli perfektný výkon. Mal som pocit, že svojou hrou našich futbalistov doslova paralyzovali," preukázal Beckenbauer rešpekt aj ku víťaznej "squadre azzurre".

Podľa Beckenbauera nemeckej reprezentácii do víťaznej chémie ešte stále chýbajú správne ingrediencie. Nespokojný bol futbalový odborník aj s predzápasovými rozhodnutiami trénera Joachima Löwa.

"Nie som tu od toho, aby som hovoril Jogi Löwovi, ktorí hráči majú hrať. Na jedno by sme však nemali zabúdať. Semifinálový zápas nie je chaos. Napokon ostatné futbalové veľmoci ako Anglicko, Francúzsko, či Holandsko by mali zo semifinálovej účasti radosť," dodal Beckenbauer.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»Beckenbauer: Taliani nás paralyzovali