Beckenbauer potvrdil záujem Bayernu o Toniho

SITA|4. máj 2007 o 13:30

MNÍCHOV 4. mája (SITA) - Prezident nemeckého futbalového klubu Bayern Mníchov Franz Beckenbauer potvrdil záujem bavorského tímu o angažovanie talianskeho kanoniera Lucu Toniho z Fiorentiny. "Je garanciou ...

MNÍCHOV 4. mája (SITA) - Prezident nemeckého futbalového klubu Bayern Mníchov Franz Beckenbauer potvrdil záujem bavorského tímu o angažovanie talianskeho kanoniera Lucu Toniho z Fiorentiny. "Je garanciou gólov v sieti súpera," povedal futbalový "cisár" pre piatkové vydanie denníka Gazzetta dello Sport a dodal: "Naozaj dúfam, že sa nám ho napokon podarí angažovať. Bayern totiž potrebuje čerstvú krv, potrebuje hráčov, ktorí na trávniku odovzdajú pre tím všetko. Takých veľa niet, ale Luca Toni medzi nich patrí."

Už koncom apríla zverejnil magazín Sport-Bild tvrdenie, že čoskoro 30-ročný úradujúci majster sveta (nar. 26. mája 1977 v Modene) prichádza do Allianz Areny na 5 rokov, a to za odstupné 18 miliónov eur. Bývalý hráč Modeny, Empoli, Fiorenzuoly, Lodigiani, Trevisa, Vicenzy, Brescie a Palerma by mal zarobiť 5,5 milióna eur za rok. Strelec 31 gólov počas uplynulej sezóny v Serie A (aktuálne 16 presných zásahov) bol v ostatnom období spájaný aj s Juventusom Turín, Interom Miláno a AC Miláno. Bayern si na novú sezónu už upísal Joseho Ernesta Sosu z Estudiantes La Plata, Jana Schlaudraffa z Alemannie Aachen a Hamita Altintopa zo Schalke, ale nevyšlo mu lanárenie Miroslava Kloseho z Werderu Brémy.


Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Nemecko»Beckenbauer potvrdil záujem Bayernu o Toniho