Beckenbauer: Hra Bayernu je už dlho závislá od Ribéryho

TASR|3. mar 2009 o 14:11

Franz Beckenbauer reagoval rozčarovane na postoje stredopoliara Bayernu Mníchov Francka Ribéryho.

MNÍCHOV. Od futbalového klubu, s ktorým ho viaže hráčska, trénerská i funkcionárska minulosť, požaduje v bundeslige konečne sériu víťazstiev.

Dvadsaťpäťročného Francúza spájajú s rôznymi klubmi, naposledy sa však vyjadril, že zmluvu, ktorú ma s Bayernom uzatvorenú do 30. júna 2011, nechce predčasne vypovedať. "Problém nastane vždy vtedy, keď chce hráč odísť a klubu pritlačí na hruď pištoľ, vtedy máme len malú šancu," vyjadril sa prezident nemeckého majstra pre utorkové vydanie denníka Bild. "Bayern je už dávno od neho závislý. Bez neho to nie je ten istý klub."

Ribéryho poradca naposledy spomínal kluby FC Barcelona a Manchester United. Podľa najčítanejšieho nemeckého denníka sa stredopoliar sťažoval na nedostatočnú podporu v mužstve.

Beckenbauer varoval mužstvo rekordného majstra pred prílišnou ľahkovážnosťou, s akou tím po remíze v Brémach prijal štvorbodové manko na špičku tabuľky. "Je nebezpečné, ak ešte stále máme šance to zmeniť a ak sa povie, že tí druhí tiež nie sú lepší," povedal prezident a predseda dozornej rady Mníchovčanov v rozhovore pre Bavorskú televíziu.

Šesťdesiattriročný Beckenbauer kritizoval vlastné mužstvo za to, že príliš veľa bodov súperom doslova darovalo. "Dúfam, že už konečne začnú zápasy aj vyhrávať. Je najvyšší čas," povedal Beckenbauer. "O trénerovi vôbec nepochybujem. Ak však výsledky nebudú uspokojujúce, ani on nebude mať pokoj."

Informovala agentúra dpa.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Nemecko»Beckenbauer: Hra Bayernu je už dlho závislá od Ribéryho