Beckenbauer favorizuje na usporiadanie MS 2018 Európu

TASR|5. júl 2009 o 17:40

Franz Beckenbauer verí, že po Juhoafrickej republike a Brazílii bude hostiť v roku 2018 majstrovstvá sveta (MS) vo futbale Európa.

SYDNEY.

Bývalý svetový šampión, ktorý vyhral MS s niekdajšou Nemeckou spolkovou republikou, favorizuje Anglicko. "Toto rozhodnutie má čas, do verdiktu ostáva vyše roka, ale Európa má výhodu," povedal niekdajší kapitán Bayernu Mníchov pre austrálske noviny SunHerald a dodal: "Ako člen organizácie UEFA by som rád videl MS v Európe, ale všetky krajiny majú na začiatku rovnakú šancu. Angličania môžu usporiadať vrcholový turnaj aj zajtra. Majú štadióny, infraštruktúru a fanúšikov. Ostatné krajiny však nemožno podceňovať, počkajme a uvidíme".

Beckenbauer ako jeden z 24 členov výkonného výboru FIFA rozhodne o usporiadateľoch šampionátov v rokoch 2018 a 2022 v decembri budúceho roka. Prihlášky zaslalo deväť, respektíve jedenásť krajín. Nemecká legenda favorizuje okrem Anglicka aj Austráliu, ktorá by si podľa jeho slov zaslúžila majstrovstvá za spopularizovanie futbalu u protinožcov.

Informovala agentúra Reuters.

Nachádzate sa tu:
Domov