Bazileju po triumfe nad Chelsea gratuloval Federer

Murat Yakin.
Murat Yakin. (Autor: SITA/AP)
TASR|19. sep 2013 o 10:45

Pre trénera Jose Mourinha sa po návrate na Stamford Bridge skončil sklamaním aj vstup do Ligy majstrov.

LONDÝN. Pre trénera futbalistov FC Chelsea Jose Mourinha sa po návrate na Stamford Bridge skončil sklamaním nielen vstup do anglickej ligy, ale po strede aj do skupinovej fázy Ligy majstrov 2013/2014.

Zverenci portugalského kouča prehrali doma v zápase E-skupiny s FC Bazilejom 1:2, pričom švajčiarsky tím triumfoval v Albióne po prvý raz v histórii.

"Myslím, že ešte pravdepodobne nemáme tím s takými osobnosťami a skúsenosťami, aby zvládli náročné situácie v ťažkých zápasoch," povedal Mourinho.

"Proti Evertonu sa s takou situáciou mužstvo nedokázalo vyrovnať napriek tomu, že herne dominovalo a proti Bazileju to bolo trochu podobné. Po emocionálnej stránke toto nie je skúsený tím a v ťažkých situáciách sa to potvrdilo."

"Vyhrať na ihrisku Chelsea proti trénerovi akým je Mourinho, to je veľký úspech," povedal tréner švajčiarskeho majstra a bývalý hráč Murat Yakin.

Šokujúce víťazstvo s radosťou privítal aj švajčiarsky tenista Roger Federer, ktorý je veľký fanúšik Bazileja. "Fantastický večer pre fanúšikov Bazileja, wow! Som šťastný, vďaka FC Bazilej," uviedol rodák z Bazileja na sociálnej sieti.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Liga majstrov»Bazileju po triumfe nad Chelsea gratuloval Federer