Lewandowski je Gerd Müller dneška, vraví Flick. Bayern má po titule ďalší cieľ

Robert Lewandowski.
Robert Lewandowski. (Autor: TASR/AP)
Sportnet, TASR|9. máj 2021 o 13:45

Bayern potvrdil majstrovský titul.

MNÍCHOV. Futbalisti Bayernu Mníchov nastúpili na sobotný ligový zápas s Borussiou Mönchengladbach už ako istí majstri. Deviaty titul za sebou im zabezpečil Dortmund, ktorý zdolal Lipsko 3:2.

Bavori však majú aj ďalší cieľ, pomôcť Robertovi Lewandowskému k pokoreniu streleckého rekordu Gerda Müllera, ktorý v ročníku 1971/1972 dal štyridsať bundesligových gólov.

Lewandowski hrá o rekord

Bayern úlohu splnil, nielenže potvrdil pozíciu v tabuľke a deklasoval Mönchengladbach 6:0, ale Lewandowski dosiahol hetrik a od vyrovnania rekordu ho delí jediný zásah.

Na prípadné prekonanie tohto rekordného zápisu má dva zápasy. V nich Bayern vyzve Freiburg a Augsburg.

Podľa Flicka si túto poctu zaslúži a tím spraví všetko, aby mu pomohol: "Keď som bol mladý, Gerd Müller bol môj idol. Ale tým, kým bol Müller v mojej mladosti, tým je Lewandowski dnes. Ak sa mu to podarí a prekoná ho, bude to úplne zaslúžené."

Majstrovský duel proti neobľúbenému súperovi

Mönchengladbach nepatrí k obľúbeným súperom Bayernu, keď z predchádzajúcich troch zápasoch dvakrát prehral. Tentoraz však nenechal nič na náhodu a majstrovskú náladu si nenechali pokaziť.

Už v prvom polčase sa dvakrát presadil Lewandowski, po góle strelili Thomas Müller a Kingsley Coman, ktorému prihral poľský kanonier. Ten v druhom polčase premenil penaltu a zvýšil na 5:0.

Priebeh duelu nezmenila ani červená karta pre Tanguya Nianzoua, ktorý sa porúčal do šatní iba päť minút po príchode na ihrisko. Kanonádu Bayernu zavŕšil v oslabení Leroy Sane.

"Predviedli sme výkon hodný šampiónov. Je to fenomenálne, ale stálo to ohromné množstvo každodennej práce," povedal po zápase tréner Hansi Flick, ktorý sa po sezóne rozlúči s Bayernom. Pri kormidle bol osemnásť mesiacov a za ten čas stihol nazbierať sedem trofejí vrátane triumfu v Lige majstrov.

Desiaty titul s Bayernom oslávil David Alaba, ktorý tiež v lete opustí Mníchov, a rovnaký počet trofejí má vo vitríne aj Thomas Müller. Tridsaťjedenročný krídelník patril k oporám, okrem jedenástich gólov má na konte sedemnásť ligových asistencií.

"Deväť titulov za sebou, to je šialené, ale vždy to bola bláznivá jazda. Som za to nesmierne vďačný."

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Nemecko»Bundesliga»Lewandowski je Gerd Müller dneška, vraví Flick. Bayern má po titule ďalší cieľ