Lewandowski je Gerd Müller dneška, vraví Flick. Bayern má po titule ďalší cieľ

Robert Lewandowski.
Robert Lewandowski. (Autor: TASR/AP)
Sportnet, TASR|9. máj 2021 o 13:45

Bayern potvrdil majstrovský titul.

MNÍCHOV. Futbalisti Bayernu Mníchov nastúpili na sobotný ligový zápas s Borussiou Mönchengladbach už ako istí majstri. Deviaty titul za sebou im zabezpečil Dortmund, ktorý zdolal Lipsko 3:2.

Bavori však majú aj ďalší cieľ, pomôcť Robertovi Lewandowskému k pokoreniu streleckého rekordu Gerda Müllera, ktorý v ročníku 1971/1972 dal štyridsať bundesligových gólov.

Lewandowski hrá o rekord

Bayern úlohu splnil, nielenže potvrdil pozíciu v tabuľke a deklasoval Mönchengladbach 6:0, ale Lewandowski dosiahol hetrik a od vyrovnania rekordu ho delí jediný zásah.

Na prípadné prekonanie tohto rekordného zápisu má dva zápasy. V nich Bayern vyzve Freiburg a Augsburg.

Podľa Flicka si túto poctu zaslúži a tím spraví všetko, aby mu pomohol: "Keď som bol mladý, Gerd Müller bol môj idol. Ale tým, kým bol Müller v mojej mladosti, tým je Lewandowski dnes. Ak sa mu to podarí a prekoná ho, bude to úplne zaslúžené."

Majstrovský duel proti neobľúbenému súperovi

Mönchengladbach nepatrí k obľúbeným súperom Bayernu, keď z predchádzajúcich troch zápasoch dvakrát prehral. Tentoraz však nenechal nič na náhodu a majstrovskú náladu si nenechali pokaziť.

Už v prvom polčase sa dvakrát presadil Lewandowski, po góle strelili Thomas Müller a Kingsley Coman, ktorému prihral poľský kanonier. Ten v druhom polčase premenil penaltu a zvýšil na 5:0.

Priebeh duelu nezmenila ani červená karta pre Tanguya Nianzoua, ktorý sa porúčal do šatní iba päť minút po príchode na ihrisko. Kanonádu Bayernu zavŕšil v oslabení Leroy Sane.

"Predviedli sme výkon hodný šampiónov. Je to fenomenálne, ale stálo to ohromné množstvo každodennej práce," povedal po zápase tréner Hansi Flick, ktorý sa po sezóne rozlúči s Bayernom. Pri kormidle bol osemnásť mesiacov a za ten čas stihol nazbierať sedem trofejí vrátane triumfu v Lige majstrov.

Desiaty titul s Bayernom oslávil David Alaba, ktorý tiež v lete opustí Mníchov, a rovnaký počet trofejí má vo vitríne aj Thomas Müller. Tridsaťjedenročný krídelník patril k oporám, okrem jedenástich gólov má na konte sedemnásť ligových asistencií.

"Deväť titulov za sebou, to je šialené, ale vždy to bola bláznivá jazda. Som za to nesmierne vďačný."

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Nemecko»Bundesliga»Lewandowski je Gerd Müller dneška, vraví Flick. Bayern má po titule ďalší cieľ