Východniari zažiarili na MSR v malom futbale, v kategórii nad 40 rokov dominovali Bardejovčania

Víťazi MSR v malom futbale 2024 v kategórii Nad 40 rokov Baustav Bardejov.
Víťazi MSR v malom futbale 2024 v kategórii Nad 40 rokov Baustav Bardejov. (Autor: Facebook/Slovenský zväz malého futbalu)
Peter Cingel|1. júl 2024 o 13:39

V kategórii nad 40 rokov sa na MSR v malom futbale predstavilo 18 tímov.

BRATISLAVA. Národný šampionát v malom futbale (NIKÉ MSR) sa hral v Banskej Bystrici a zástupcovia východoslovenského malého futbalu sa na nich nestratili.

Najmä v kategórii nad 40 rokov sa východniarom darilo. V konečnom hodnotení na prvú priečku dosiahol bardejovský Baustav a na šiestom mieste skončil BFC Bardejov (18 účastníkov).

Aj keď víťaz turnaja a majster SR Baustav je situovaný do metropoly Horného Šariša, mužstvo je východoslovenské.

Okolo legendy slovenského futsalu a malého futbalu Juraja Kuhajdíka sa zhromaždil kolektív v ktorom figurujú mená s „rozsahom“ nielen východniarskym ale aj celoslovenským.

Baustav Bardejov a BFC Bardejov na MSR v malom futbale

A-skupina:

Baustav Bardejov - Kemada Banská Bystrica 3:1

Baustav Bardejov - EUROTEAM Zvolen 6:0

F-skupina:

BFC Bardejov - FC CCM CITRON Martin 2:0

BFC Bardejov - RELAX Zvolen 3:1

Osemfinále:

Baustav Bardejov - FC CCM CITRON Martin 2:0

BFC Bardejov - RELAX Zvolen 1:0

Štvrťfinále:

Baustav Bardejov - Sparťan Košice 7:0

BFC Bardejov - FC Teraz Bytča 1:3

Semifinále:

Baustav Bardejov - Kemada Banská Bystrica 4:1

Finále:

Baustav Bardejov - Túlavé Citróny Nitra 3:1

Lídrom bol už spomínaný Juraj Kuhajdík. Bývalý slovenský futsalový a „malofutbalový“ reprezentant, trojnásobný najlepší „malý“ futbalista SR má za sebou peknú minulosť aj na ligových trávnikoch.

Juraj Kuhajdík.
Juraj Kuhajdík. (Autor: Peter Cingel)

Hrával najvyššiu, druhú i tretiu súťaž v SR a pôsobil aj v zahraničí (Solivar, SNV, Prešov, Stará Ľubovňa, Vranov, Bardejov, Ružomberok, Sulmingen, Palárikovo, Svätý Jur, Trebišov, Giraltovce, Raslavice, Gerlachov, Šarišské Michaľany, BFC).

V Bardejovskom Partizáne si zahral tretiu ligu spolu so svojím 19 ročným synom Dávidom. Určitý čas hrával aj v exotickej Malaysii (Kuala Lumpur City).

Úspešnú futbalovú kariéru má za sebou aj Lukáš Hricov (Prešov, Trenčín, Lučenec, Svidník, Elbag, Lipany, SNV, Stará Ľubovňa, Liptovský Mikuláš, Svidník, Soľ, Kamenica, Orlík). 

Nemožno zabudnúť ani na Mareka Semana (Slovan Sabinov, Tatran Prešov, FC Synot Staré Město, AS Trenčín, Dukla Banská Bystrica, FK Bodva Moldava n. Bodvou, Partizán Bardejov, Rozvoj Pušovce, Odeva Lipany, Víťaz, Ražňany , Kurima, Župčany).

Marek Seman.
Marek Seman. (Autor: Peter Cingel)

V Starom Měste si zahral aj v európskych pohároch. Na konte má 254 zápasov a 43 gólov v najvyšších súťažiach v SR a ČR.

Ale vráťme sa späť na majstrovská. V drese Baustavu účinkovali Lukáš Hricov, Martin Salamon, Peter Javorský, Marek Seman, Martin Vasiliak, Peter Michalov, Juraj Kuhajdík, Anton Harbaľ, Stanislav Smrček, Ivan Ferenc, Miloš Buchta, Karol Kovalík, Peter Klobušovský. 

Ďalší zo zástupcov východu skončil na dobrom šiestom mieste. BFC Bardejov je klub účinkujúci v najvyššej okresnej súťaži. Ide prevažne o starších pánov hrajúcich futbal (veľký i malý) predovšetkým pre radosť.

Aj tu majú mnohí za sebou kariéru vo vyšších celorepublikových súťažiach. BFC: Pavol Vaľko, Patrik Partila, Peter Štefánik, Jozef Hudáček, Peter Dojčák, Patrik Gerčák, Ľubomír Beregsási, Peter Tulenko, Ladislav Šuster, Ján Fröhlich. 

NIKÉ MSR v malom futbale

Hlavná kategória:

1. FC BPN Bratislava

2. Vakatanka Košice

3.TO-DAY Hydrokres Prešov

4. ZEL Martin

5. Rising prospect Košice

Nad 40 rokov:

1. Baustav Bardejov

2. Túlavé citróny Nitra

3. Kemada Banská Bystrica

4. FC Teraz Bytča

5. ZEL Martin

Ženy:

1. Pohronské baby Zvolen

2. 1. FC Tatran Prešov

3. FC Petržalka BLMF Bratislava

4. Partizán Bardejov

5. FK Dukla Banská Bystrica

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Malý futbal»Východniari zažiarili na MSR v malom futbale, v kategórii nad 40 rokov dominovali Bardejovčania