Batistuta: Dúfam, že Taliansko v najbližších rokoch nič nevyhrá

Bývalý skvelý Argentínčan Gabriel Batistuta je v súčasnosti jedným z ambasádorov MS v Katare 2022.
Bývalý skvelý Argentínčan Gabriel Batistuta je v súčasnosti jedným z ambasádorov MS v Katare 2022. (Autor: SITA/AP)
SITA|22. júl 2015 o 11:46

Triumf na majstrovstvách sveta či zisk európskej trofeje by znamenal, že odrazu všetci zabudnú na škandály a prestanú ich riešiť, vraví bývalý skvelý argentínsky kanonier.

FLORENCIA. Argentínsky internacionál Gabriel Batistuta na nedávnej návšteve Florencie nemal pekného slova na dianie v talianskom futbale. Hnevajú ho korupčné škandály.

Informoval o tom server Forza Italian Football.

Desať parádnych gólov Gabriela Batistutu.

"Dúfam, že Taliansko v najbližších rokoch nič nevyhrá. Len to pomôže vyriešiť všetky problémy," vyhlásil 46-ročný bývalý obývaný kanonier. V Serii A si v minulosti obliekal dresy Fiorentiny a AS Rím.

"Triumf na majstrovstvách sveta či zisk európskej trofeje by znamenal, že odrazu všetci zabudnú na škandály a prestanú ich riešiť," pokračoval.

"Spomínané problémy sa ťahajú od čias, keď som prišiel do Talianska. Azda existujú spôsoby, ako ich vyriešiť, lebo fanúšikovia platia nemalé peniaze za možnosť vidieť šport, ktorý milujú."

Batistuta je stále najdrahším tridsiatnikom vo futbalových dejinách. Začiatkom leta 2000 sa z Fiorentiny do AS Rím sťahoval za vtedajších sedemdesiat miliárd talianskych lír - v prepočte 33,6 milióna amerických dolárov.

Mal vtedy už viac ako tridsaťjeden rokov.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Taliansko»Batistuta: Dúfam, že Taliansko v najbližších rokoch nič nevyhrá