Slovenky ukončili prípravu ďalšou prehrou. Nebol to však debakel, ako deň predtým

Na snímke sú basketbalistky Slovenska počas ME 2023.
Na snímke sú basketbalistky Slovenska počas ME 2023. (Autor: TASR)
TASR|5. júl 2024 o 15:55

Najlepšou strelkyňou Slovenska bola Natália Martišková.

Príprava na kvalifikáciu ME 2025 v basketbale

Poľsko - Slovensko 71:53 (36:30)

Najviac bodov: Piestrzyňská 11, Telengová 9, Makuratová a Pyková po 8 - Martišková 15, Dudášová 11, Moravčíková 10

WALBRZYCH. Slovenská ženská basketbalová reprezentácia zakončila letný blok prípravy bez víťazstva. V piatok prehrala vo Walbrzychu s Poľskom 53:71.

Ide o niečo lepší výsledok než zo štvrtkového zápasu, keď dali Slovenky za prvý polčas iba 11 bodov a napokon dostali od domáceho tímu debakel 44:86.

Tím trénera Martina Pospíšila najbližšie čakajú kvalifikačné duely o postup na ME 2025 proti Islandu (7. novembra) a Turecku (10. novembra).

Hlasy po zápase:

/zdroj: slovakbasket.sk/:

Martin Pospíšil, tréner Slovenska: "Poľsku sme sa dokázali fyzicky postaviť. Baby zápas odpracovali a domácim sme nedali víťazstvo zadarmo. Celkovo sme v Poľsku odohrali tri slušné polčasy a jeden katastrofálny. Dôležité taktiež je, že sme sa mohli stretnúť a popracovať na veciach, ktoré by nám mali pomôcť v ďalšej fáze kvalifikácie.

Uvidíme však, v akom zložení sa budeme môcť stretnúť v novembri, keďže v posledných dvoch blokoch to bol zásadný problém. Budeme veriť, že hráčky budú v dobrej forme a zdravotný stav im dovolí reprezentovať."

Nikola Dudášová, hráčka Slovenska: "Určite to bol odlišný zápas ako ten štvrtkový. Hneď od začiatku sme sa lepšie vysporiadali s tlakom a boli tvrdší v súbojoch. Bohužiaľ, ušla nám tretia štvrtina a už sme sa nedokázali vrátiť na dostrel. Tieto zápasy beriem ako veľké pozitívum, ukázali nám, kde máme rezervy, ale aj veľa pozitívnych vecí."

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Basketbal»Slovenky ukončili prípravu ďalšou prehrou. Nebol to však debakel, ako deň predtým