V polovici druhej štvrtiny ešte viedli. Ružomberčanky s favoritkami vysoko prehrali

Tréner MBK Ružomberok Juraj Suja.
Tréner MBK Ružomberok Juraj Suja. (Autor: TASR - Ján Krošlák)
SITA|25. nov 2021 o 10:10

V ženskom basketbale sa ťažko prehrá s takým číslom, vraví tréner Juraj Suja.

RUŽOMBEROK. Basketbalistky MBK Ružomberok si v tohtosezónnom Európskom pohári žien pripísali do tabuľky J-skupiny druhú prehru, keď na vlastnej palubovke podľahli francúzskemu Lyonu 60:77.

Zverenky trénera Juraja Suju rovnakým súperkám podľahli aj vonku 50:88, v hodnotení sú priebežne na 3. mieste.

Posledné vystúpenie v skupine absolvujú hráčky Ružomberka v stredu 1. decembra, doma hostia španielsky tím Estudiantes Madrid. Len víťazstvo ich posunie do vyraďovacej časti.

Hráčky Ružomberka mali skvelý začiatok stretnutia, pred koncom prvej štvrtiny viedli 22:14. Pred druhou časťou mali ešte 5-bodový náskok (24:19), no v druhej desaťminútovke dosiahli len päť bodov a inkasovali až 22, počas zmeny strán tak mali dvanásťbodové manko (29:41).

To sa im síce neskôr podarilo ešte skresať na rozdiel deviatich bodov (48:57), no Francúzky nepripustili drámu a získali dva body.

"Priznám sa, som trošku sklamaný. Viem, akú kvalitu má Lyon, čo aj potvrdil výrazným spôsobom. Súperky vytrestali každú našu chybu, trafili 10 trojok z 21 pokusov, čo je takmer 50-percentná úspešnosť. V ženskom basketbale sa ťažko prehrá s takýmto číslom.

A hoci sú ostatné ukazovatele takmer vyrovnané, prestrieľali nás. Nie sme natoľko vyspelí, aby sme všetky štyri štvrtiny dokázali produkovať dostatočnú mieru kvality. O zápase rozhodla osemminútovka v druhej štvrtine," zhodnotil kouč Suja podľa oficiálneho webu MBK Ružomberok.

V tíme slovenského zástupcu po 13 bodov zaznamenali Miroslava Praženicová a Adrienne Motleyová, za hostky sa najviac darilo dvadsaťbodovej Srbke Aleksandre Crvendakičovej.

"Pre nás to bol veľmi ťažký zápas. V prvej časti hry sme mali problémy v obrane, urobili sme priveľa chýb a minuli aj ľahké strely, nevedeli sme nájsť rytmus. Keď sa vám nedarí spoza oblúka, nemôžete uspieť. Urobili sme však niektoré zmeny, dostali sme sa späť do zápasu, mohli sme predvádzať svoju hru a napokon sa nám podarilo zvíťaziť," komentoval kormidelník hosťujúceho kolektívu Pierre Vincent.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Basketbal»V polovici druhej štvrtiny ešte viedli. Ružomberčanky s favoritkami vysoko prehrali