V závere bol nezastaviteľný. Lillard pri debute utvoril klubový rekord

Na snímke je rozohrávač tímu Milwaukee Bucks Damian Lillard.
Na snímke je rozohrávač tímu Milwaukee Bucks Damian Lillard. (Autor: TASR/AP)
TASR|27. okt 2023 o 08:05

Lakers využili absencie na strane Phoenixu.

SAN ANTONIO. Basketbalisti Milwaukee zvíťazili v zápase zámorskej NBA nad Philadelphiou tesne 118:117. V drese Bucks zažil vydarenú premiéru hviezdny rozohrávač Damian Lillard, ktorý nazbieral 39 bodov.

Najmä v závere bol nezastaviteľný. V posledných štyroch minútach sa postaral až o štrnásť zo šestnástich bodov svojho tímu, ktorý doviedol k víťazstvu.

Tridsaťtriročný Američan, ktorý prišiel v septembri z Portlandu, zaznamenal strelecky najlepší debut v histórii Bucks. Prekonal 34 bodov Terryho Cummingsa z roku 1984 a okrem toho pridal aj osem doskokov a štyri asistencie.

Giannis Antetokounmpo nazbieral 23 bodov a 13 doskokov.

"Poznáme tieto situácie a viem, čo sa odo mňa očakáva. Podporovali ma, aby som zobral kontrolu nad zápasom a rozhodol, ako bude prebiehať," povedal Lillard, ktorého v záverečných minútach bujaro podporovali domáci fanúšikovia.

"Na to som tu, veria mi a vedia, že ten tlak zvládnem. Nepovažujem to za samozrejmosť a veľmi si vážim, že ma tak skoro takto podporujú," dodal.

VIDEO: Damian Lillard pri debute vo farbách Milwaukee Bucks

V druhom zápase v noci na piatok vyhrali Los Angeles Lakers nad Phoenixom 100:95. Suns nastúpili bez viacerých zranených hviezd.

Devina Bookera a Bradleyho Beala zastúpil Kevin Durant, ktorý nazbieral 39 bodov a jedenásť doskokov. V drese LA bol najproduktívnejší Anthony Davis s 30 bodmi a 12 doskokmi, LeBron James pridal 21 bodov.

"Dokážeme hrať lepšie, ale sme tím, ktorý sa stále skladá dokopy. Máme ešte veľa priestoru na zlepšenie. Dnes to bol krok správnym smerom, ale musíme byť ešte lepší," citovala Jamesa agentúra AFP.

VIDEO: Päť najlepších akcii počas hracieho dňa

NBA - základná časť - 27. október:


Milwaukee - Philadelphia 118:117

Najviac bodov: Lillard 39, Antetokounmpo 23 (13 doskokov), Lopez 13 - Maxey 31, Oubre 27, Embiid 24

Los Angeles Lakers - Phoenix 100:95

Najviac bodov: Davis 30 (12 doskokov), James 21, Russell 14 - Durant 39 (11 doskokov), Gordon 15, Goodwin 14

Tabuľky NBA

Západná konferencia:

Východná konferencia:

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Basketbal»V závere bol nezastaviteľný. Lillard pri debute utvoril klubový rekord