Rozhodla posledná minúta. Máme majstrovskú DNA, vraví Curry

Radosť Klaya Thomspona (vľavo) a Stephena Curryho.
Radosť Klaya Thomspona (vľavo) a Stephena Curryho. (Autor: TASR/AP)
TASR|2. máj 2022 o 07:35

Do 2. kola play off vstúpil úspešne aj obhajca titulu.

NEW YORK. Basketbalisti Golden State Warriors a Milwaukee Bucks úspešne vstúpili do druhého kola play off zámorskej NBA.

Warriors triumfovali v prvom zápase semifinále Západnej konferencie na palubovke Memphisu Grizzlies rozdielom jedného bodu 117:116, rozhodol o tom úspešnou trojkou 36 sekúnd pred koncom Klay Thompson.

Hostia sa dokázali vyrovnať s vylúčením Draymonda Greena za faul ešte v prvom polčase a aj bez kľúčového hráča ich defenzívy stretnutie otočili.

Draymond Green emotívne reaguje na vylúčenie v zápase proti Memphisu.
Draymond Green emotívne reaguje na vylúčenie v zápase proti Memphisu. (Autor: TASR/AP)

Strelecky ich potiahol s 31 bodmi Jordan Poole. Stephen Curry pridal 24 bodov. Domácim nestačilo 34 bodov Jaa Moranta, ktorý poslednú strelu duelu minul.

Zápas číslo dva je na programe v utorok v Memphise.

"Máme majstrovskú DNA a chceli sme to využiť. V tejto fáze play off je to presne o tomto. Nikdy sa nemôžete vzdať a myslieť si, že už ste mimo hry. Je to pre nás veľké víťazstvo," citovala agentúra AP Curryho.

"Prvý polčas bol ťažký, nevyšiel nám podľa predstáv. Vedeli sme, že to bude ťažké. Verdikt rozhodcov nás šokoval, ale zostali sme sebavedomí a odhodlaní uspieť," vyjadril sa kouč Warriors Steve Kerr.

Basketbalisti Milwaukee Bucks v úvodnom zápase semifinále Východnej konferencie triumfovali na palubovke Bostonu Celtics 101:89.

Jrue Holiday pomohol obhajcovi k výhre 25 bodmi a 10 doskokmi, Jannis Antetokunmpo dosiahol triple double za 24 bodov, 13 doskokov a 12 asistencií.

"Je to skvelý hráč, ktorý robí unikátne veci. Je jedným z tých, kvôli ktorým máte radosť, že hrá vo vašom tíme," povedal kouč Mike Budenholzer na adresu Gréka.

"Ofenzívne to určite nebol náš najlepší zápas. Prehrať o dvanásť bodov v zápase, v ktorom sme tak zle strieľali, nie je až také zlé. Verím, že sme si slabú chvíľu v útoku už vybrali," vyjadril sa tréner Celtics Ime Udoka.

NBA - konferenčné semifinále play off - 1. zápasy:


Boston - Milwaukee 89:101

Najviac bodov: Tatum 21, Brown a Horford (10 doskokov) po 12 - Holiday 25, Antetokounmpo 24 (13 doskokov, 12 asistencií), Portis 15 (11 doskokov), 19 156 divákov

/stav série: 0:1/

Memphis - Golden State 116:117

Najviac bodov: Morant 34 (10 asistencií), Jackson 33 (10 doskokov), Melton 14 - Poole 31, Curry 24, Wiggins 17, 17 794 divákov

/stav série: 0:1/

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Basketbal»Rozhodla posledná minúta. Máme majstrovskú DNA, vraví Curry