Trénerska práca ju stále baví. Hejková povedie Prahu aj v budúcej sezóne

Trénerka Natália Hejková.
Trénerka Natália Hejková. (Autor: TASR/Anadolu)
TASR|5. jún 2024 o 08:04

Skúsená trénerka rozšírila v tejto sezóne svoju zbierku národných titulov na číslo 27.

PRAHA. Slovenská basketbalová trénerka Natália Hejková povedie hráčky ZVVZ USK Praha naďalej v úlohe hlavnej trénerky.

Český klub to potvrdil na svojej oficiálnej webstránke. Hejková priviedla USK v uplynulej sezóne k rekordnému štrnástemu majstrovskému titulu v sérii a k tretiemu miestu v Eurolige.

Na pozícii trénera v USK jej bude v budúcom ročníku pomáhať Ján Pavlík, ktorý doteraz pôsobil ako asistent trénera mužov v Baskete Brno. Novým asistentom sa stal Martin Bašta.

"Kompetencie v novom realizačnom tíme budú rozdelené tak, že Nata Hejková bude aj naďalej hlavný kouč tímu a povedie tím v zápasoch.

Ján Pavlík z pozície trénera bude mať na starosti trénovanie družstva a zaraďovanie prvkov mužského basketbalu do hry nášho tímu. Martin Bašta bude z úlohy asistenta trénera obom pomáhať," vysvetlil generálny manažér klubu Marek Kučera.

Sedemdesiatročná Hejková rozšírila v tejto sezóne svoju zbierku národných titulov na číslo 27, okrem 12 s USK Praha (2013-2024), má ešte tri československé s Ružomberkom (1991–1993), 10 slovenských s Ružomberkom (1993–2002) a dva ruské so Spartakom (2007 a 2008).

Svoje zotrvanie v USK v budúcej sezóne potvrdila pre TASR v rozhovore už v apríli: "Kývla som na to, že zostanem. To, čo dnes v klube robíme, ma veľmi baví."

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Basketbal»Trénerska práca ju stále baví. Hejková povedie Prahu aj v budúcej sezóne