Spišskí Rytieri vo finále zmietli Inter, vyhrali po 15 rokoch

Spišskí Rytieri oslavujú triumf v Slovenskom pohári.
Spišskí Rytieri oslavujú triumf v Slovenskom pohári. (Autor: TASR)
TASR|20. mar 2021 o 22:00

Rozdiel bol v rozume, vravel kouč Interu.

Slovenský pohár - finále:

Inter Bratislava - Spišskí Rytieri 66:95 (28:56)

Inter: Fusek 20, Lopez 19, Beručka 9, Körner 7, Musil 0 (M. Malovec 6, T. Malovec a Shelton po 2, Koller 1, Borodovčák, Boros, Randuška 0)

Rytieri: Spencer 27, Baťka a Ihring po 14, Stevanovič 8, Antoni 5 (Nikolič 15, Mrviš 10, Hasaj 2, Krajňák a Židzik 0)

TH: 17/13 - 18/12, fauly: 23 - 16, trojky: 5 - 11, rozhodovali: Fuska, Ženiš, Doušek, štvrtiny: 10:27, 18:29, 25:22, 13:17, bez divákov.

BRATISLAVA. Víťazmi Slovenského pohára v basketbale sa stali Spišskí Rytieri. Vo finále zdolali Inter Bratislava jasne 95:66.

Trofej získali len druhý raz v klubovej histórii. Naposledy sa im to podarilo v roku 2006, aj vtedy zdolali bratislavský tím.

Spišiaci odštartovali finálový duel vo veľkom štýle, trojkovú kanonádu režíroval hlavne Spencer.

Inter nevedel zastaviť ofenzívu súpera. Na malý moment sa vďaka Fusekovi dostal do hry a sťahovania manka, ale rýchlo sa scenár zápasu vrátil do rúk Spišiakov.

Tí kontrolovali dianie na palubovke a eliminovali všetky silné zbrane Interu. Po prvom polčase viedli jasne 56:28 a aj po prestávke si bezpečne strážili cestu za trofejou.

"Som veľmi šťastný. Chlapci odohrali výborne oba zápasy, s nasadením, energiou, motiváciou a koncentráciou, ktorú si ako tréner môžem len želať," reagoval tréner Rytierov Teo Hojč.

"Skvelý pocit. Je to moja prvá trofej v profesionálnej kariére. Chcem v tomto pokračovať a vyhrať aj majstrovský titul," pridal sa Delano Spencer, najužitočnejší hráč finále.

"Chýbala nám energia, od začiatku sme všetky lopty prihrávali súperovi. Videli sme veľký rozdiel - nie v kvalite, ale v rozume," prirovnal tréner Interu Oleg Meleščenko.

"Videli sme skúsených hráčov, mladých, drzých. To sme mali byť my, ale neboli sme. Prehrali sme vo všetkom, z toho vyplýva, že sme nemali šancu," dodal.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Basketbal»Spišskí Rytieri vo finále zmietli Inter, vyhrali po 15 rokoch