Brodziansky zaostáva, českého vicemajstra ťahá Slovák. Ako hrajú reprezentanti v zahraničí?

Vladimír Brodziansky.
Vladimír Brodziansky. (Autor: Instagram - Bahçesehir Koleji Spor Kulübü)
Martin Kozinka|31. okt 2022 o 10:30

Ako sa darí slovenským basketbalistom v Európe?

BRATISLAVA. S príchodom októbra sa začala nová sezóna basketbalových líg v Európe. Preto sa bližšie pozrieme na výkony slovenských basketbalových reprezentantov v úvode ročníka.

Najúspešnejší slovenský basketbalista súčasnosti Vladimír Brodziansky pred sezónou vymenil Španielsko za Turecko. O oboch ligách môžeme povedať, že sú prvou a druhou najlepšou európskou súťažou.

Jeho novým domovom sa stal Basaksehir, tím ktorý pôsobí aj v Lige majstrov. Už tento utorok (1.11.) bude na obrazovkách Nova Sport vysielaný skupinový zápas proti českému majstrovi Nymburku.

Ligové zápasy z tureckej súťaže, v ktorých nastúpi najlepší slovenský basketbalista súčasnosti, bude zase pravidelne vysielať televízia JOJ Šport.

V predošlých dvoch ročníkoch priemeroval v Liga Endesa 10,5 a 9,2 bodu na zápas v drese tímu Joventut Badalona. Počas poslednej sezóny ho trápilo zranenie členka a odohral o dvanásť ligových duelov menej. Jeho strelecká úspešnosť klesla z 55 % na 47 %.

Poslednú nedeľu (30.10.) čelili jednému z najlepších tímov v Európe Anadolu Efes. Po prehre 68-97 sa prepadli na ôsme miesto. Brodziansky pridal jedenásť bodov, pričom bol najproduktívnejším hráčom tímu.

V sezóne má doposiaľ v piatich dueloch priemer iba 6,8 bodu a 3,8 doskoku na zápas. V minulom ročníku po piatich úvodných zápasoch priemeroval 13,4 bodu na zápas.

Najviac sa mu zatiaľ darilo bodovo proti Fenerbahce pri debute v tureckej lige (13 bodov). Touto výhrou začal súčasný turecký majster famóznu víťaznú sériu. Má už deväť cenných skalpov v rade.

Trojnásobný Basketbalista roka sa najbližšie predstaví opäť v reprezentačnom drese Slovenska, na ktoré čakajú dva kvalifikačné zápasy o EuroBasket 2025 s Dánskom (10.11.) a Nórskom (13.11.).

Krajčovič cibrí nemčinu

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Basketbal»Brodziansky zaostáva, českého vicemajstra ťahá Slovák. Ako hrajú reprezentanti v zahraničí?