Herný štýl súpera im nesedel. Slováci však drámu zvládli

Ilustračná fotografia.
Ilustračná fotografia. (Autor: TASR)
TASR|17. júl 2021 o 19:42 (aktualizované 17. júl 2021 o 19:53)

Odveta je na programe v nedeľu.

Írsko - Slovensko 84:85 (45:47)

Najviac bodov v zápase: Carroll 29, Blount 16, Fulton 14 - Brodziansky 26, Abrhám 20, Fusek 12

DUBLIN. Slovenskí basketbalisti vstúpili do cyklu prípravných zápasov pred druhým kolom predkvalifikácie majstrovstiev sveta 2023 víťazne.

V sobotu v prvom vzájomnom dueli zdolali v Dubline Írsko tesne 85:84. Zverencov trénera Olega Meleščenka čaká odveta s rovnakým súperom v nedeľu.

Najlepším strelcom Slovenska bol podľa očakávaní Vladimír Brodziansky. Hráč pôsobiaci v španielskom Joventute nastrieľal domácemu tímu 26 bodov. 

"Prvý zápas bol ťažší, neboli sme ešte takí zohraní. Mali sme kopu strát, veľa vecí nám nefungovalo správne. Keď sa zohráme, bude to lepšie.

Súper hral celkom slušne, padli im tam nejaké trojky. Myslím si, že je ešte veľa vecí, na ktorých musíme zapracovať, ale v budúcnosti to bude lepšie," uviedol.

Zdatne mu sekundoval 20-bodový David Abrhám.

"Na úvod to bol pre nás dobrý zápas s takým neobyčajným súperom. Írsko strieľalo veľa za tri body, ťažko sa nám na tento štýl prispôsobovalo.

Myslím si, že zápas splnil účel a ukázal nám veci, na ktorých musíme do ďalších zápasov pracovať, aby sme mohli byť úspešní," uviedol hráč tímu Patrioti Levice. 

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Basketbal»Herný štýl súpera im nesedel. Slováci však drámu zvládli